Deze LEGO sets zullen binnenkort uit de productie gaan

Brickyes

In de wereld van LEGO is er altijd een gevoel van opwinding en anticipatie wanneer nieuwe sets worden uitgebracht. Maar er is ook een ander aspect van de LEGO-ervaring dat evenzeer fascinerend is: het moment waarop sets uit productie worden genomen en zeldzaam worden. Als je een LEGO-fan bent, is het nu de tijd om je collectie uit te breiden met enkele van de sets die binnenkort niet meer in productie zullen zijn. In dit artikel geven we je een overzicht van enkele van deze sets en leggen we uit waarom je ze nu zou moeten kopen voordat ze uit de schappen verdwijnen.

LEGO Sets die binnenkort uit de productie zijn Deze LEGO sets zullen binnenkort uit de productie gaan

Een overzicht van de meest gewilde LEGO sets die in 2023 uit productie gaan

Een volledig up-to-date overicht is te vinden op onze pagina met alle sets (371 sets) die binnenkort met pensioen gaan.

Hier zijn enkele gewilde LEGO-sets die aan het eind van dit jaar uit productie zullen worden genomen. Het is de moeite waard om te overwegen om deze sets aan te schaffen voordat ze moeilijker te vinden worden en de prijzen omhoog gaan:

  1. LEGO Colosseum - 10276 - bekijk op bol.com - bekijk op amazon.nl
  2. LEGO Politiebureau - 10278 - bekijk op bol.com - bekijk op amazon.nl
  3. LEGO Boekenwinkel - 10270 - bekijk op bol.com - bekijk op amazon.nl
  4. LEGO Spookhuis - 10273 - bekijk op bol.com - bekijk op amazon.nl
  5. LEGO Middeleeuwse smid - 21325  - bekijk op bol.com - bekijk op amazon.nl
  6. LEGO Wereldkaart - 31203 - bekijk op bol.com - bekijk op amazon.nl

Waarom moet je nu kopen?

1. Beperkte beschikbaarheid

Naarmate sets uit productie worden genomen, wordt de beschikbaarheid ervan steeds beperkter. Dit betekent dat je moeite kunt hebben om ze te vinden in de winkels of online retailers. Als je een specifieke set op je verlanglijst hebt staan, is het verstandig om deze zo snel mogelijk aan te schaffen voordat hij uitverkocht raakt.

2. Prijsstijgingen

Een van de meest opvallende veranderingen die optreedt nadat een LEGO-set met pensioen is gegaan, is de prijsstijging op de secundaire markt. Verzamelaars en LEGO-liefhebbers zijn vaak bereid aanzienlijk meer te betalen voor een set die niet langer verkrijgbaar is in de reguliere winkels. Dit kan resulteren in een waardestijging van de set, wat het voordeel kan opleveren als je besluit om je verzameling in de toekomst te verkopen.

3. Verzamelwaarde

LEGO-sets die uit productie zijn genomen, hebben vaak een hoge verzamelwaarde. Veel LEGO-fans beschouwen ze als waardevolle stukken in hun collectie, vooral als ze gelinkt zijn aan populaire franchises zoals Star Wars of Harry Potter. Als je een passie hebt voor verzamelen, kunnen deze sets een waardevolle aanvulling zijn op je collectie.

Conclusie

Als LEGO-fan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van welke sets binnenkort uit productie worden genomen. Deze sets hebben vaak een beperkte beschikbaarheid en worden waardevolle verzamelobjecten naarmate de tijd verstrijkt. Als je geïnteresseerd bent in een van de hierboven genoemde sets of andere sets die met pensioen gaan, wacht dan niet te lang om ze aan je collectie toe te voegen. De kans is groot dat de prijzen na het uit productie nemen zullen stijgen, waardoor ze moeilijker te verkrijgen zijn. Kortom, het is nu tijd om te kopen en te investeren in je LEGO-passie.

Vind de beste prijs