Spookachtige LEGO sets en accessoires voor Halloween 2024

Brickyes

Met Halloween in aantocht is het de perfecte tijd om je collectie aan te vullen met een aantal griezelige LEGO sets. Of je nu op zoek bent naar iets om je huis mee te versieren of gewoon zin hebt om iets toepasselijk engs te bouwen, LEGO biedt een breed scala aan sets die perfect passen bij de sfeer van dit spookseizoen. In dit artikel bespreken we enkele van de beste LEGO Halloween sets die momenteel beschikbaar zijn, evenals een aantal klassieke modellen die de ultieme griezelervaring bieden.

Spookachtige LEGO sets voor Halloween 2024 Spookachtige LEGO sets en accessoires voor Halloween 2024

LEGO Halloween sets voor de collectors

LEGO Mini Disney Spookhuis – 40521

Dit compacte spookhuis is ideaal voor Disney-liefhebbers en verzamelaars die op zoek zijn naar een klein, gedetailleerd model om aan hun Halloween-display toe te voegen. Met een hoogte van ongeveer 14 cm, een breedte van 12 cm en een diepte van 12 cm is deze set perfect voor op een boekenplank of bureau. De set bevat 1 minifig van een butler en het interieur van de set is tot in de kleinste details uitgewerkt, met onder andere een eetkamer, een kroonluchter en een galerij. Via de achterkant kun je een blik werpen op deze prachtig vormgegeven ruimtes.

LEGO Spookhuis – 10273

Het LEGO Spookhuis (10273) is een indrukwekkende set met een werkende vrije val-attractie en automatische deuren in de toren. De lift kan worden bediend met behulp van LEGO 3 Powered Up-onderdelen , de LEGO Hub - 88009 en 2 keer LEGO Medium lineaire motor - 88008 (apart verkrijgbaar), wat zorgt voor een extra interactieve bouwervaring. Met een hoogte van ca. 68 cm en een breedte en diepte van 25 cm is dit spookhuis een opvallend middelpunt voor elke LEGO-collectie.

LEGO Disney Hocus Pocus: het huisje van de Sanderson-zussen – 21341

Het LEGO Disney Hocus Pocus: het huisje van de Sanderson-zussen (21341) bestaat uit 2316 stukjes en meet ca. 27 cm hoog, 26 cm breed en 24 cm diep. Dit gedetailleerde model kan op verschillende manieren worden geopend om alle interieurdetails te bewonderen, zoals de cadeauwinkel van het museum, de ketel met een LEGO verlichtingssteen, het magische spreukenboek en de slaapkamer vol vleermuizen. Unieke functies, zoals het verwijderbare kamertje waar Dani Dennison gevangen zit en het waterrad dat roze 'rook' uit de schoorsteen laat komen, maken deze set tot een must-have voor fans van de film.

LEGO Ghostbusters™ Auto ECTO-1 – 10274

De LEGO Ghostbusters™ Auto ECTO-1 (10274) bestaat uit 2352 stukjes en is ca. 22,5 cm hoog, 47 cm lang en 16,5 cm breed. Deze iconische omgebouwde Cadillac Miller-Meteor ambulance uit 1959 is gebaseerd op de versie uit Ghostbusters: Afterlife. De set beschikt over een werkend stuur, een valluik, een spokenvanger, een uitschuifbare stoel voor een schutter, een proton pack en authentieke details, waaronder het bekende Ghostbusters-logo. Perfect voor fans van de filmserie en klassieke auto’s!

Nieuwe en klassieke LEGO Halloween sets

LEGO Disney Tim Burton's The Nightmare Before Christmas – 21351 

De LEGO Disney Tim Burton's The Nightmare Before Christmas (21351) is een indrukwekkende set met afmetingen van ca. 32 cm hoog, 51 cm breed en 27 cm diep. Deze set bevat 8 iconische personages uit de film, waaronder minifiguren van Jack Skellington, Sally, de Kerstman, Rot, Zooi en Rommel, plus Zero de hond en een bouwbare figuur van de Burgemeester met twee gezichten. Daarnaast zijn er drie beroemde locaties uit de film inbegrepen: Spiral Hill, het huis van Jack Skellington en het stadhuis van Halloween Town. Deze gedetailleerde set biedt fans de kans om hun favoriete scènes na te bouwen en is een must-have voor elke LEGO- en filmliefhebber!

LEGO Zombie – 40626

De LEGO Zombie (40626) is een must-have voor fans van de populaire LEGO-games. Met een hoogte van ongeveer 8 cm is deze figuur een perfecte representatie van de vijandige mobs uit de game. De LEGO Zombie is gedetailleerd ontworpen, met een griezelige uitstraling die zijn angstaanjagende karakter benadrukt. Deze figuur is ideaal voor het aanvullen van je LEGO-wereld of als toevoeging aan je verzameling. Of je nu een gamer bent of gewoon houdt van spannende bouwprojecten, deze LEGO Zombie brengt een extra dosis avontuur en uitdaging met zich mee!

LEGO Halloweenschuur – 40721

De LEGO Halloweenschuur (40721) is een betoverende set die perfect past in de spookachtige sfeer van Halloween. Met een hoogte van 14 cm, een breedte van 17 cm en een diepte van 6 cm, biedt deze schuur een schattige maar griezelige uitstraling. Achter de deur bevinden zich verborgen tanden, en er zijn ook een vleermuis en een lamp te vinden die de mysterieuze ambiance versterken. Speciale elementen zoals een versierd oog, een groene fles, een zwarte pot en een oude boom dragen bij aan de details en maken het bouwen van deze set extra leuk. Ideaal voor het creëren van een griezelige scène of als decoratie voor de feestdagen, deze LEGO Halloweenschuur zal zeker de verbeelding prikkelen van zowel jong als oud!

 

LEGO The Upside Down – 75810

LEGO The Upside Down (75810) is een unieke set met afmetingen van ongeveer 32 cm hoog, 44 cm breed en 21 cm diep. Hoewel dit product niet meer in de handel is, blijft het een gewild item onder verzamelaars. Deze set bevat 8 minifiguren van populaire personages uit Stranger Things, waaronder Eleven, Mike Wheeler, Lucas Sinclair, Dustin Henderson, Will Byers, Joyce Byers, commissaris Jim Hopper en de Demogorgon. Elke minifiguur wordt geleverd met zijn eigen accessoires, wat het bouwen en spelen extra leuk maakt. Perfect voor fans van de serie, biedt deze set een kans om de spannende wereld van Stranger Things tot leven te brengen!

Decoratieve en Praktische LEGO Halloween Accessoires

LEGO Klein skeletopberghoofd – groen – 5007888

Het LEGO Klein Skeletopberghoofd – Groen (5007888) heeft een hoogte van ca. 18 cm en een diameter van 16 cm. Deze opbergdoos in de vorm van een LEGO minifiguurskelet is gemaakt van duurzaam kunststof en heeft een opvallende griezelige groene kleur. Ideaal voor het opbergen van LEGO stenen, schrijfwaren of zelfs voedsel. Het hoofd is stapelbaar, waardoor je eenvoudig je opbergruimte kunt uitbreiden. Een leuk en praktisch cadeau voor elke LEGO-fan!

LEGO Opberghoofd – klein, skelet – 5006591

Het LEGO Opberghoofd – Klein, Skelet (5006591) is een stijlvolle en praktische opbergoplossing met een hoogte van ca. 18 cm en een diameter van 16 cm. Deze compacte opbergdoos is ideaal voor het opbergen van al je kleine alledaagse spulletjes, zoals LEGO stenen, schrijfwaren of accessoires. Dankzij het skeletontwerp in de vorm van een LEGO minifiguurkop voegt dit opberghoofd een speels en griezelig tintje toe aan elke kamer. Daarnaast is het hoofd stapelbaar, zodat je eenvoudig meerdere exemplaren kunt combineren voor extra opbergruimte. Dit duurzame kunststof opberghoofd is niet alleen praktisch, maar ook een unieke decoratie die perfect past bij de Halloween-sfeer. Een geweldig cadeau voor LEGO-liefhebbers van alle leeftijden! 

LEGO® Skeletopberghoofd – Groot – 5005634

Het LEGO® Skeletopberghoofd – Groot (5005634) is een opvallende opbergoplossing met een hoogte van 27 cm en een diameter van 24 cm. Gemaakt van duurzaam polypropyleen, is dit grote opberghoofd niet alleen stevig, maar ook multifunctioneel. Het ontwerp is gebaseerd op de iconische LEGO minifiguurkop van een skelet en biedt een ruime en speelse manier om diverse items op te bergen. Dankzij het stapelbare ontwerp kun je eenvoudig meerdere hoofden combineren om je opbergruimte uit te breiden. Bovendien is deze opbergdoos geschikt voor het bewaren van voedsel, waardoor hij niet alleen decoratief, maar ook praktisch is. Perfect voor het organiseren van speelgoed, snoepjes of andere huishoudelijke spulletjes, en een ideaal cadeau voor LEGO- en Halloweenfans!

LEGO® Pompoenopberghoofd – 5005886 

Het LEGO® Pompoenopberghoofd (5005886) is een opvallende en praktische opbergdoos met een hoogte van ca. 27 cm en een diameter van 24 cm. Het pompoenontwerp voegt een speelse, Halloween-sfeer toe aan elke kamer en maakt het een leuke decoratie voor zowel kinderen als volwassenen. Het hoofd is gemaakt van stevig kunststof, is draagbaar en gemakkelijk stapelbaar, waardoor het ideaal is voor het organiseren van speelgoed, snoepjes of andere kleine spulletjes. Of je het nu gebruikt voor het opbergen van dagelijkse spullen of als seizoensgebonden decoratie, dit pompoenopberghoofd is zowel functioneel als decoratief. Een perfect item om elke kamer op te vrolijken of als cadeau voor elke LEGO-fan!

LEGO Opberghoofd – klein, pompoen – 5006590

Het LEGO Opberghoofd – Klein, Pompoen (5006590) is een leuke en praktische opbergdoos met een hoogte van ca. 18 cm en een diameter van 16 cm. Het ontwerp is geïnspireerd op een pompoen en geeft een vrolijke, griezelige touch aan elke ruimte. Deze compacte opbergoplossing is perfect voor het opbergen van kleine alledaagse spullen, zoals LEGO stenen, schrijfwaren of andere accessoires. Gemaakt van duurzaam kunststof, is het hoofd niet alleen stevig, maar ook stapelbaar, zodat je eenvoudig meerdere exemplaren kunt combineren. Ideaal voor het organiseren van je spullen tijdens de Halloween-periode, of gewoon als decoratief item in je kamer. Een perfect cadeau voor zowel LEGO- als Halloweenliefhebbers!

LEGO Grote keramische mok met skelet – 5007885

De LEGO Grote Keramische Mok met Skelet (5007885) is een veelzijdige en opvallende mok die je niet wilt missen. Met een hoogte van ca. 10 cm, een breedte van 13 cm en een diepte van 10 cm is deze mok perfect voor zowel warme als koude dranken. Of je nu je favoriete koffie, thee of chocolademelk wilt inschenken, of zelfs ontbijtgranen wilt serveren, deze mok biedt voldoende ruimte voor al je behoeften. Het unieke skeletontwerp voegt een speelse en griezelige sfeer toe, waardoor het een uitstekende keuze is voor Halloween of gewoon voor dagelijks gebruik. Gemaakt van hoogwaardige keramiek, is deze mok zowel praktisch als een leuke toevoeging aan je serviescollectie. Perfect als cadeau voor LEGO-liefhebbers of als een leuke manier om je eigen drankjes te serveren!

LEGO Grote keramische mok met skelet – groen – 5007886

De LEGO Grote Keramische Mok met Skelet – Groen (5007886) is een opvallende en leuke aanvulling op je servies. Met een hoogte van ca. 10 cm, een breedte van 13 cm en een diepte van 10 cm biedt deze mok voldoende ruimte voor je favoriete dranken, van koffie tot thee, of zelfs ontbijtgranen. Het opvallende groene skeletontwerp voegt een speelse en griezelige flair toe, waardoor deze mok perfect is voor Halloween of dagelijks gebruik. Gemaakt van hoogwaardig keramiek, combineert deze mok functionaliteit met een uniek design. Ideaal als cadeau voor LEGO-fans of voor jezelf om je drinkervaring een leuke twist te geven!

Halloween Sleutelhangers en Lampjes

LEGO® Skeletsleutellampje – 5005668

Het LEGO® Skeletsleutellampje (5005668) is een leuk en functioneel accessoire dat meer dan 7 cm hoog is. Dit schattige lampje is perfect om je sleutelgat gemakkelijk te vinden in het donker, waardoor je nooit meer hoeft te worstelen om je deur open te krijgen. Met zijn speelse skeletontwerp voegt het een griezelige, maar leuke sfeer toe aan je sleutelring. Dit lampje is niet alleen praktisch, maar ook een leuke aanvulling voor elke LEGO-fan of voor wie de Halloween-sfeer wil benadrukken. Ideaal als cadeau of als leuke gadget voor dagelijks gebruik!

LEGO® Spooksleutellampje – 5005667

Het LEGO® Spooksleutellampje (5005667) is een praktische en speelse lamp die meer dan 7 cm hoog is. Dit handige lampje kan eenvoudig aan je sleutelbos worden bevestigd, waardoor je altijd licht bij de hand hebt wanneer je het nodig hebt. Perfect voor het vinden van je sleutelgat in het donker of voor extra verlichting in onverwachte situaties. Op de verpakking vind je duidelijke informatie over het type en het aantal batterijen dat nodig is, zodat je snel aan de slag kunt. Met zijn leuke ontwerp is dit spooksleutellampje niet alleen functioneel, maar ook een leuke toevoeging voor LEGO-fans en iedereen die van een beetje Halloween-sfeer houdt!

Conclusie

LEGO biedt een verscheidenheid aan sets en accessoires die perfect passen bij de Halloween-sfeer. Van klassieke spookhuizen tot praktische accessoires in skelet- en pompoenontwerpen, er is voor elke LEGO-liefhebber wel iets te vinden. Dus, of je nu je verzameling wilt uitbreiden of je huis griezelig wilt decoreren, met deze sets zit je dit Halloween helemaal goed!

Hieronder nog eens de lijst van alle sets en accessoires:

Vind de beste prijs