Deze Iconische LEGO-sets verdwijnen voorgoed

Brickyes

Zoals we al weten brengt het nieuwe jaar veel nieuwe LEGO sets met zich mee wat natuurlijk heel opwindend is. Helaas is er ook een minpuntje aan een nieuw jaar. Het betekend ook dat er een heleboel sets uit productie gaan. In dit artikel vind je alle LEGO Icons sets die uit de productie gaan.

Sets van LEGO Icons die uit productie gaan

LEGO icons sets die per 31 december uit productie gaan

 

LEGO Colosseum - 10276

Het LEGO Colosseum (10276) is een meesterwerk van 9036 onderdelen, waarmee het het grootste LEGO bouwwerk ooit is (per november 2020). Dit epische model biedt een nauwgezette weergave van het beroemde Colosseum in Rome, met authentieke details die het noordelijke deel van de buitenmuur en de iconische bogen tot leven brengen. Het model heeft drie verdiepingen, elk versierd met de kenmerkende Dorische, Ionische en Korinthische zuilen, en de bovenverdieping is verfraaid met Korinthische pilasters. Staand op een ovale basis, kan dit indrukwekkende bouwwerk vanuit elke hoek bewonderd worden, en ondanks zijn omvang is het toch gemakkelijk op te tillen.

Dit LEGO Colosseum is niet alleen een bouwproject, maar ook een blikvanger die geschikt is voor volwassenen met een passie voor architectuur en geschiedenis. Met zijn gedetailleerde weergave is het een eerbetoon aan de grootsheid van het originele Colosseum.

LEGO Colosseum - 10276 ⎯ Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Real Madrid – stadion Santiago Bernabéu - 10299 (nu uitverkocht bij LEGO)

Het LEGO Real Madrid – Stadion Santiago Bernabéu (10299) is een indrukwekkend schaalmodel dat de grootsheid van het beroemde voetbalstadion vastlegt. Met een gedetailleerd ontwerp biedt deze bouwset een meeslepende ervaring voor fans van Real Madrid en voetbalverzamelaars.

Dit nauwkeurige schaalmodel vangt de essentie van het Santiago Bernabéu stadion, waardoor bouwers historische voetbalmomenten kunnen herbeleven met iconische details. Van de tribunes tot de speelveldomgeving, elk aspect is zorgvuldig gereproduceerd om de authentieke sfeer van het stadion vast te leggen.

Het interactieve ontwerp voegt een extra dimensie toe aan het bouwplezier. Het model is voorzien van een openklapbaar ontwerp, waardoor bouwers het stadion van binnen kunnen verkennen en de structurele details kunnen bewonderen. Daarnaast is het dak afneembaar, wat flexibiliteit biedt bij het presenteren van het voltooide bouwwerk.

LEGO Real Madrid – stadion Santiago Bernabéu - 10299 ⎯ Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.com

LEGO Politiebureau - 10278

Stap in de spannende wereld van bedrog, detectivewerk en donuts met het LEGO Politiebureau (10278). Dit driedelige politiebureau is voorzien van een donutzaak en een krantenkiosk, waardoor het niet alleen een functioneel, maar ook een sfeervol gebouw is. Het zit boordevol verborgen functies en slimme ontwerpdetails die het perfect maken voor het oplossen van mysterieuze zaken. Onderdeel van de Modulaire Gebouwen collectie voor volwassenen, biedt dit LEGO Politiebureau urenlang plezier, zowel voor individuele bouwers als voor gezinnen.

LEGO Politiebureau - 10278 ⎯ Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO De appartementen van Friends - 10292 (nu uitverkocht bij LEGO)

Voor fans van de legendarische tv-serie Friends is er de LEGO De appartementen van Friends (10292) bouwset. Met deze set kun je de appartementen van Joey en Chandler, en Monica en Rachel tot leven brengen, compleet met iconische details en verwijzingen naar legendarische afleveringen. Met 7 minifiguren, waaronder zelfs Janice, allemaal gekleed in authentieke outfits, biedt deze set een geweldige mogelijkheid om je favoriete momenten uit Friends opnieuw te beleven. Van Rachel in haar klassieke Schotse ruitrok tot Joey die alle kleren van Chandler draagt, deze set zit vol met grappige en herkenbare scènes. Met afmetingen van ongeveer 10 cm hoog, 64 cm breed en 31 cm diep, biedt deze set gedetailleerde miniatuurmodellen van de appartementen, inclusief leuke minimodellen onder het tapijt. Ontdek alle iconische momenten, zoals de cheesecake die op de vloer viel, de kat die Ross aanviel op het balkon, of de kalkoen die vastzat op Joey's hoofd. Voel je gelijk thuis terwijl je alle authentieke meubels en accessoires in deze set ontdekt, zoals de relaxfauteuils van Joey en Chandler, Monica's groene poef en Phoebe's enge schilderij Gladys.

LEGO De appartementen van Friends - 10292 ⎯ Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Pick-uptruck - 10290 (nu uitverkocht bij LEGO)

Keer terug naar de jaren '50 met de LEGO Pick-uptruck (10290). Deze vintage pick-uptruck, met zijn karakteristieke ronde vormen, straalt de sfeer uit van een nostalgisch tijdperk. Met realistische details, zoals openende deuren, achterklep en afneembare houten zijhekken, is deze truck een eerbetoon aan de klassieke auto's uit die periode. Wat deze set extra speciaal maakt, zijn de seizoensgebonden accessoires die het hele jaar door variatie bieden. Of het nu gaat om een kruiwagen met bloemen in de lente, houten kratten met groenten in de zomer, een krat met pompoenen in de herfst of een kerstkrans en cadeau in de winter, deze pick-uptruck is altijd klaar voor een prachtige reis door de seizoenen. Met een gedetailleerd interieur, inclusief openende deuren om het te bewonderen, en een motorkap die kan worden geopend om de motor te bekijken, biedt dit bouwproject zowel uitdaging als plezier voor volwassenen die van prachtige ontwerpen houden.

LEGO Pick-uptruck - 10290 ⎯ Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Paradijsvogelplant - 10289

Breng de schoonheid van de natuur naar binnen met de LEGO Paradijsvogelplant (10289). Deze bouwset stelt je in staat om je eigen opvallende paradijsvogelplant te creëren, geïnspireerd op een van 's werelds meest opvallende planten. Wat deze set bijzonder maakt, is dat je de bloemen en bladeren naar wens kunt verstellen, waardoor je een uniek en levendig stuk LEGO decor krijgt. Met verrassende LEGO elementen, zoals paarse LEGO zwaardjes die de meeldraden van de bloem voorstellen, is dit niet alleen een ontspannend project, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Deze set is onderdeel van de LEGO Botanische Collectie voor volwassenen, en samen met andere sets zoals het LEGO Bloemenboeket (10280) en het LEGO Bonsaiboompje (10281), brengt het de pracht van de natuur naar de wereld van LEGO.

LEGO Paradijsvogelplant - 10289 ⎯ Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Bezoek van de Kerstman - 10293

Vier de feestdagen met het LEGO Bezoek van de Kerstman (10293) modelbouwproject. Dit gedetailleerde kersthuis, met kaartverkoop, tribune, tunnel, dug-out en pitch, brengt de magie van Kerstmis tot leven. Met verlichte kerstboom en seizoensgebonden accessoires, waaronder een kerstkrans en cadeau, creëert deze set een warme en feestelijke sfeer. Onderdeel van de LEGO Winterdorp collectie, biedt deze set een magische bouwervaring voor volwassenen. Het gedetailleerde ontwerp van het kersthuis, inclusief een schattige keuken met bouwbare keukenmachine, maakt het een prachtige blik

LEGO Bezoek van de Kerstman - 10293 ⎯ Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Galaxy Explorer - 10497

Het LEGO Galaxy Explorer (10497) is een bijzonder jubileumproject dat is ontwikkeld ter ere van 90 jaar LEGO creativiteit. Dit bouwproject vormt een eerbetoon aan het iconische model uit 1979, maar dan in een indrukwekkend grotere schaal. Deze set biedt een nostalgische reis voor degenen die zich de oorspronkelijke Galaxy Explorer herinneren, terwijl het ook een boeiende ervaring biedt voor nieuwere generaties LEGO enthousiastelingen.

De set wordt geleverd met astronautenfiguren die met zorg zijn ontworpen, waardoor ze een retro-ruimtevaartuigstijl behouden, en een rover om de verkenning op andere planeten tot leven te brengen. Het gedetailleerde interieur van het ruimtevaartuig biedt niet alleen een boeiende bouwervaring, maar ook talloze mogelijkheden voor creatief spel.

LEGO Galaxy Explorer - 10497 ⎯ Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

Black Friday & Cyber monday

Tip! Met Black friday en Cyber monday in de aantocht is het handig om je favoriete LEGO sets in je watchlist te plaatsen, je weet nooit of deze sets tijdens deze dagen in de aanbieding zijn namelijk. Als je ze in je watchlist plaatst krijg je een melding wanneer deze in de aanbieding zijn! Zo ben je er ook als snelste bij en heb je meer kans om jouw set te bemachtigen zonder dat je set al is uitverkocht!

Hieronder vind je de lijst met bovenstaande LEGO sets:

Vind de beste prijs