Tegen deze LEGO technic sets zeggen we vaarwel in 2024

Brickyes

Terwijl 2024 nadert, bereiden we ons voor op het afscheid van enkele vertrouwde LEGO Technic sets. Deze geliefde modellen hebben generaties bouwers geïnspireerd en laten nu plaats voor nieuwe avonturen. We koesteren de herinneringen aan tandwielen en blokken, en vieren het einde van een tijdperk. Neem samen met ons een moment van reflectie en erkenning voor deze iconische bouwcreaties, want binnenkort zullen we ze vaarwel zeggen, met waardering voor het plezier en de verbeelding die ze hebben gebracht.

Deze LEGO technic sets zijn binnenkort niet meer beschikbaar Deze LEGO technic sets zijn binnenkort niet meer beschikbaar

LEGO Technic 4x4 Mercedes-Benz Zetros Trial Truck - 42129

Voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 12 jaar belooft dit indrukwekkende model een meeslepende bouwervaring. Bewonder de realistische details terwijl je de deuren en motorkap van de cabine opent. De werkende vering op alle vier de wielen zorgt voor een soepele rit, terwijl het onderhoudsluik toegang biedt tot de gedetailleerde versnellingsbak. Een extra vleugje realisme wordt toegevoegd door de draaiende radiatorventilator.

Maar dat is nog niet alles! LEGO Technic zet een mijlpaal met het sperdifferentieel in dit model. Met de CONTROL+ app kun je de differentiëlen blokkeren en deblokkeren, waardoor je de vrachtwagen moeiteloos over ruig terrein kunt manoeuvreren. De app biedt ook diverse bedieningsschermen om de truck tot het uiterste te testen en te besturen. Met uitdagingen en prestaties opent deze set een wereld van eindeloze speelmogelijkheden. Deze set is niet meer in productie sinds 2023-07-31

LEGO Ferrari 488 GTE “AF Corse #51” - 42125 (uitverkocht bij LEGO)

Deze racewagen barst van de realistische kenmerken, waaronder geavanceerde voor- en achterwielophanging, deuren die elegant opengaan, een V8-motor met bewegende zuigers en een stuurmechanisme om de auto vloeiend door bochten te leiden. Met de originele stickers en een authentiek kleurenschema is dit model niet zomaar een bouwproject, maar eerder een meesterwerk op zich.De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

 

LEGO Robuuste sleepwagen - 42128 (uitverkocht bij LEGO)

Ontdek de vele indrukwekkende functies van deze sleepwagen met kraan. Onder de motorkap huist een krachtige 6-cilinder lijnmotor met bewegende zuigers. Stuur de sleepwagen met gemak door aan de pin op het dak te draaien. Activeer de kraan, pomp moeiteloos de kraanarm omhoog, trek de lier uit en schuif de steunpoten uit voor maximale stabiliteit. Wat dit voertuig nog unieker maakt, is de primeur in de LEGO Technic geschiedenis - de liftas. Hiermee breng je extra wielen omlaag, optimaliseer je het gewicht en ervaar je ongekende prestaties. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31. 

LEGO Transformatievoertuig met app-besturing - 42140 (uitverkocht bij LEGO)

Dit opwindende speelgoedvoertuig onthult een geheel nieuwe dimensie wanneer het tegen een muur botst - een primeur in LEGO Technic sets. En zelfs zonder muur is het model eenvoudig om te keren. Aan de ene zijde ontvouwt zich een racewagen met rupsbanden, terwijl aan de andere zijde een verkenningsvoertuig met rupsbanden tevoorschijn komt. Beide voertuigen zijn voorzien van geavanceerde ophanging en een cockpit, en de verkenningstruck heeft zelfs een handige laadbak. Kinderen kunnen hun stuurvaardigheden testen en leuke uitdagingen voltooien met behulp van de CONTROL+ app. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Overslagkraan - 42144 (uitverkocht bij LEGO)

Dit mechanische model biedt een boeiende blik op de werking van een overslagkraan, waardoor kinderen de kans krijgen om te ontdekken hoe deze krachtige machine materialen sorteert, stapelt en laadt. Met diverse pneumatische functies biedt de kraan een indrukwekkend bereik van ongeveer 35 cm met zijn beweegbare arm, evenals een klassieke poliepgrijper die soepel open en dicht gaat. De handmatige functies omvatten een bovenarm die 360 graden kan draaien, een cabine die omhoog kan worden gebracht, en een mobiel onderstel met stuurmogelijkheden en vier steunvoeten voor stabiliteit. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Dom's Dodge Charger - 42111 (uitverkocht bij LEGO)

Dit gedetailleerde replica model van de legendarische Dodge Charger R/T uit de jaren 1970 ademt authenticiteit. De motorkap opent, onthullend een miniatuurversie van de beroemde V8-motor met bewegende zuigers. Met een gevorkte ophanging, werkende stuurinrichting en een realistische blower, is dit een absolute must-have voor enthousiaste fans vanaf 10 jaar. Na het voltooien van de bouw van de Dodge Charger kunnen fans zich onderdompelen in klassieke scènes uit 'The Fast and the Furious', waardoor de opwinding van de straatracewereld tot leven komt. Met een indrukwekkend aantal van 1077 onderdelen biedt deze bouwset een uitdagende en plezierige ervaring voor zowel kinderen als modelautofans. Het ontwerp van de replica is geïnspireerd op de oorspronkelijke Dodge Charger R/T uit de jaren 1970 en zit vol met realistische details, waaronder bewegende zuigers, vering, stuurinrichting en een kenmerkende blower, waardoor fans de sensatie van echt autorijden kunnen ervaren. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO THE BATMAN - BATMOBILE™ - 42127 (uitverkocht bij LEGO)

De BATMOBILE™ komt tot leven dankzij twee oplichtende stenen - één in het rood en één in het geel. Het rode licht werpt een prachtige gloed op de transparante motor aan de achterkant, terwijl de gele steen de grille verlicht. Voorzien van voorwielbesturing, een differentieel op de achterwielen en een draaiende vlam, biedt dit model niet alleen visueel spektakel, maar ook functionele details. Deuren en motorkap kunnen soepel worden geopend, waardoor dit ontwerp een waar genot is voor het oog. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Terreinwagen - 42139 (uitverkocht bij LEGO)

Met de bijgeleverde LEGO speelgoedkettingzaag krijgen kinderen de kans om op een interactieve manier de wereld van houtbewerking te verkennen. De 20 kleine houtelementen die worden meegeleverd, kunnen vakkundig samengevoegd worden tot grotere boomstammen, waardoor kinderen en hun ouders samen verhalen kunnen creëren en naspelen. Of het nu gaat om het simuleren van een houthakkersavontuur in het bos of het bouwen van een denkbeeldig houten fort, deze speelset biedt een creatieve en educatieve ervaring. Terwijl de kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en met de speelgoedkettingzaag aan de slag gaan, wordt niet alleen hun fijne motoriek gestimuleerd, maar ook hun vermogen om samen te werken en verhalen te bedenken. Het is een leuke en leerzame activiteit die de ontwikkeling van vaardigheden op een speelse manier bevordert. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Ducati Panigale V4 R - 42107 (uitverkocht bij LEGO)

Deze LEGO Technic motor markeert een opmerkelijke mijlpaal als de allereerste in zijn soort met een functionele versnellingsbak. Hiermee kunnen bouwers op ontdekking gaan en experimenteren met verschillende snelheden en geavanceerde technieken, waardoor een boeiende bouwervaring ontstaat. Maar dat is slechts het begin; deze motor biedt nog meer opwindende kenmerken om de authenticiteit te versterken. Ervaar realistische bewegingen dankzij de vering aan zowel de voor- als achterkant, waardoor de motor soepel over verschillend terrein kan manoeuvreren. Bovendien zijn schijfremmen zowel voor als achter geïntegreerd, wat niet alleen voor visuele details zorgt maar ook een functionele dimensie toevoegt aan de bouw. Dit alles maakt de LEGO Technic motor niet alleen een fascinerende technologische prestatie, maar ook een meeslepende en plezierige bouwuitdaging voor enthousiaste constructeurs van alle leeftijden. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Formula E® Porsche 99X Electric - 42137 (uitverkocht bij LEGO)

Met 422 stukjes biedt deze LEGO Technic set een boeiend bouwproject, waar kinderen de details van een Porsche raceauto kunnen nabouwen. Maar dat is niet alles! De 2 pull-backmotoren en de LEGO Technic AR-app zorgen voor een echte racedag vol actie.Dankzij augmented reality (AR) nemen kinderen in de app de rol aan van een Porsche Formule E-coureur. Ze kiezen een circuit, beheren de energie en zetten al hun vaardigheden in om als eerste te finishen. Met de pull-backfunctie bepalen ze zelf hoe ver ze de auto opladen voordat ze hem laten scheuren! Met een authentiek ontwerp, inclusief sponsorlogo's, is deze replica van de Formula E® Porsche racewagen een must-have voor racefans vanaf 9 jaar. De afmetingen van de pull-back racewagen zijn ca. 6 cm hoog, 31 cm lang en 12 cm breed, perfect om mee te spelen. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31. 

LEGO Jeep® Wrangler - 42122 (uitverkocht bij LEGO)

Stap in de wereld van avontuur met deze boeiende speelgoedauto, die je direct in de sfeer van de echte Jeep Wrangler Rubicon brengt. Ervaar de authenticiteit met openende deuren en motorkap, neerklapbare stoelen achterin, een imposant reservewiel en een krachtige lier, allemaal geaccentueerd door het iconische Jeep logo. Deze set barst van de details die de essentie van de Jeep-ervaring vastleggen.Het opvallende geel met zwarte kleurenschema geeft het model niet alleen een verbluffend uiterlijk, maar benadrukt ook de stoere en avontuurlijke uitstraling die synoniem is aan de Jeep Wrangler Rubicon. Of het nu gaat om denkbeeldige off-road expedities of het nabootsen van stadse avonturen, deze speelgoedauto biedt een ongekende mate van realisme en speelplezier. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO McLaren Senna GTR™ - 42123 (niet op voorraad bij LEGO)

Ontdek de krachtige V8-motor met bewegende zuigers en bewonder de iconische dihedrale deuren van de McLaren speelgoedwagen. Met het stuur kun je de wagen eenvoudig besturen. Een must-have voor supercarfans, deze LEGO Technic set biedt een laagdrempelige introductie tot techniek voor kinderen vanaf 10 jaar en is een genot voor volwassenen met een passie voor supercars.

Met opvallende stickers en kleuren lijkt deze McLaren speelgoedwagen sprekend op de echte supercar. De afmetingen zijn ongeveer 9 cm hoog, 32 cm lang en 12 cm breed, waardoor het een indrukwekkende toevoeging is aan elke LEGO® Technic collectie. Een nieuwe bouwuitdaging wacht op LEGO fans van alle leeftijden. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Monster Jam® Grave Digger® - 42118 (uitverkocht bij ELGO)

Laat de passie voor monstertrucks tot leven komen met de LEGO® Technic Monster Jam™ Grave Digger™ (42118) bouwset. Met indrukwekkende details zoals gigantische banden en gedetailleerde stickers kunnen fans hun favoriete stunts naspelen. Dubbelpret! Transformeer de monstertruck naar een terreinbuggy en geniet van twee unieke bouwuitdagingen voor urenlang avontuur. Beide voertuigen zijn uitgerust met een pull-back motor, waardoor ze razendsnel kunnen wegstuiven, net als hun echte tegenhangers. Een perfect cadeau voor monstertruckliefhebbers vanaf 7 jaar, deze set biedt plezier voor kinderen die dol zijn op Monster Jam™ shows en stoere speelgoedvoertuigen. Ontdek coole functies zoals de beweegbare vlag en de rode koplampen, die de echte Grave Digger™ truck nauwkeurig nabootsen. Deze Monster Jam™ speelgoedset meet ongeveer 11 cm in hoogte, 24 cm in lengte (met vlag) en 11 cm in breedte. Een opwindende toevoeging aan de LEGO® Technic collectie voor avontuurlijke bouwers. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31. 

LEGO Monster Jam™ Megalodon™ - 42134 (uitverkocht bij LEGO)

Deze set is een gedetailleerde replica van een echte Monster Jam truck, vol met authentieke kenmerken. Ervaar de opwinding van racen en coole stunts met de pull-backfunctie. Terwijl de truck vooruitschiet, bewegen de vinnen dynamisch, en de haaientanden en grote banden voegen een extra dosis realisme toe. Maar dat is niet alles! Ontdek de veelzijdigheid van deze set, want het kan worden omgebouwd tot een gestroomlijnde racewagen geïnspireerd op het mythische zeemonster Lusca. De Megalodon truck meet ongeveer 13 cm in hoogte, 24 cm in lengte en 13 cm in breedte, waardoor het bouwmodel ideaal is voor uren creatief speelplezier. Deze LEGO Technic speelgoedversie weerspiegelt nauwkeurig de kenmerkende haaientanden en bewegende vinnen van de echte Monster Jam Megalodon. De set wordt aangevuld met bijpassende stickers voor een extra vleugje detail en realisme. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Monster Jam™ El Toro Loco™ - 42135 (uitverkocht bij LEGO)

Deze speelgoedtruck, uitgerust met hoorns, neusring, tanden en vlammenstickers, is een onmisbare toevoeging voor fans van de legendarische El Toro Loco™. Trek de truck naar achteren en laat hem met krachtige sprongen over schansen schieten voor indrukwekkende trucs. De bouwset belooft urenlang speelplezier en opwinding. Wanneer de drang naar een nieuwe uitdaging toeslaat, transformeer de monstertruck dan moeiteloos tot een stoere Rock Racer. Met een authentieke veiligheidskooi is dit terreinvoertuig perfect voor avontuurlijke races, waardoor de speelbeleving blijft evolueren. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Verreiker - 42133 (uitverkocht bij LEGO)

Dit veelzijdige 2-in-1 model brengt de bouwplaats tot leven met realistische functies zoals besturing, hefarm en kantelende vorken. Voor extra verhaalplezier kunnen kinderen gebruikmaken van de bouwbare pallet om diverse scènes op de bouwplaats na te spelen. Dubbel speelplezier met 2-in-1 mogelijkheid Deze indrukwekkende bouwset gaat verder dan alleen de verreiker, omdat het ook kan worden omgebouwd tot een krachtige sleepwagen met werkende besturing en een beweegbare kraanarm. Hierdoor krijgen kinderen de kans om nog meer diverse en leuke rollenspellen op de bouwplaats te creëren. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

LEGO Racevliegtuig - 42117 (uitverkocht bij LEGO)

Het LEGO Technic Racevliegtuig (42117) belooft spanning en plezier voor kinderen vanaf 7 jaar. Met boeiende details zoals een draaiende propeller en een openende motorkap, krijgt dit vliegtuig de uitstraling van een echt racetoestel. Het opvallende groenblauw en oranje kleurenschema, inclusief gedetailleerde sponsorstickers, maakt het tot een cool cadeau voor elke gelegenheid. Dit 2-in-1 model biedt extra bouwplezier, omdat het kan worden omgetoverd tot een straalvliegtuig. Met de gratis LEGO Bouwinstructies app en de Instructions PLUS kunnen kinderen zelfstandig aan de slag met deze set. De interactieve gids biedt zoom- en draaifuncties, evenals een doorschijnende modus. Het LEGO Technic universum biedt geavanceerd bouwspeelgoed voor jonge LEGO fans, waarbij ze op een fascinerende manier kennismaken met techniek en werktuigbouwkunde. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31. 

LEGO Motor - 42132 

Dit veelzijdige 2-in-1 model biedt dubbel speelplezier, want het kan worden omgetoverd tot een avontuurlijke motorfiets, waardoor kinderen eindeloze mogelijkheden hebben voor creatieve rollenspellen met voertuigen. Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, zorgt deze bouwset niet alleen voor urenlang plezier, maar biedt het ook een laagdrempelige en realistische kennismaking met de werking van een motor.

Met realistische details zoals een 3-cilindermotor met kettingaandrijving, bewegende zuigers, een draaiende ketting en besturing, geeft dit model een levensechte bouwervaring. Het LEGO® Technic universum is ontworpen voor bouwliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. De consistentie, compatibiliteit en eenvoudige montage en demontage van de onderdelen voldoen aan strenge wereldwijde veiligheidsnormen. Met afmetingen van ongeveer 9 cm hoog, 16 cm lang en 7 cm breed, is dit model ideaal voor kleine handjes. De verwachte einddatum voor deze set is 2023-12-31.

Hieronder vind je de lijst waar al deze sets nog beschikbaar zijn:

Ben je fan van LEGO technic, bekijk dan eens onderstaande sets:

Vind de beste prijs