De betovering van The Lord of the Rings in vintage LEGO sets: deel 1

Brickyes

Welkom bij het eerste deel van onze reis door de fascinerende wereld van oude LEGO sets van The Lord of the Rings! In deze serie gaan we terug in de tijd en duiken we diep in de geschiedenis van de LEGO-sets die gebaseerd zijn op J.R.R. Tolkien's epische fantasieverhalen. We gaan op een nostalgische reis door Midden-aarde en ontdekken we de prachtige bouwsets en minifiguren die deze geliefde wereld tot leven hebben gebracht in de vorm van LEGO-stenen.

Oude LEGO sets van the lord of the rings: deel 1 Oude LEGO sets van the lord of the rings: deel 1

LEGO Lord of the rings de toren van  Ortanc – 10237

LEGO heeft altijd bekendgestaan om zijn vermogen om iconische en geliefde film- en boekwerelden tot leven te brengen in de vorm van bouwsets. Een van de meest opmerkelijke sets die LEGO-fans en liefhebbers van De Heer van de Ringen over de hele wereld heeft betoverd, is LEGO 10237: De Toren van Orthanc. Deze indrukwekkende set is gebaseerd op de epische fantasy-trilogie van J.R.R. Tolkien en biedt LEGO-fans de mogelijkheid om hun eigen stukje Midden-aarde te creëren. Laten we eens dieper in deze set duiken en ontdekken wat het zo speciaal maakt.

De set bevan 2359 stukjes, heeft 5 minifigs, waarvan 2 uniek aan de set. De toren heeft een hoogte van 58cm en is 47.5 cm breed. 

De Toren van Orthanc,  is een meesterwerk dat niet alleen een indrukwekkende replica van de iconische toren biedt, maar ook een diepgaande en gedetailleerde reis door de wereld van Midden-aarde mogelijk maakt. Met maar liefst zes verdiepingen vol verwijzingen naar de film, is deze set een traktatie voor elke fan van De Heer van de Ringen. Binnen vind je de zolder, de bibliotheek, de alchemie-kamer, Sarumans troonzaal, de entreehal en de kerker. De set was uitgebracht in 2013

 

LEGO Lord of the Rings Piratenschip hinderlaag – 79008

Stap in de wereld van Midden-aarde met LEGO 10210, "De Slag om Minas Tirith." Hier wacht een epische confrontatie op de oevers van Minas Tirith tussen Sauron's Mordor Orks en onze helden: Aragorn, Gimli, en Legolas Groenblad, samen met het angstaanjagende Leger der Doden.

In deze set vind je het Corsair piratenschip met drie grote zeilen, een kerker met een gevangen piraat van Umbar, vuren kruisbogen en indrukwekkende details. Daarnaast zijn er minifiguren, waaronder Aragorn, Legolas Groenblad, Gimli, Mordor Orks, de Koning der Doden, Soldaten der Doden en een Piraat van Umbar. Ook is er een Ork katapult met wielen om de Orks tegen te houden, en de in het donker oplichtende Koning der Doden voor de beslissende veldslag.

De set bevat 765 stukjes en 9 minifigs waarvan 5 uniek aan de set.

Met een hoogte van meer dan 35 cm, een lengte van 60 cm en een breedte van 14 cm is deze set een meesterwerk dat de epische strijd om Minas Tirith tot leven brengt. De Ork katapult meet meer dan 5 cm hoog, 8 cm lang en 6 cm breed, en voegt extra speelplezier toe aan deze onvergetelijke bouwervaring. Beleef zelf de heldhaftige momenten uit De Heer van de Ringen met deze indrukwekkende LEGO-set. De set was uitgebracht in 2013.

LEGO Lord of the Rings De slag bij de Zwarte Poort – 79007

De wereld van LEGO brengt vaak iconische momenten uit populaire fictie tot leven, en een van de meest opvallende sets die deze traditie voortzet, is LEGO 79007, beter bekend als de "Slag bij de Zwarte Poort." Deze set brengt de adembenemende climax van J.R.R. Tolkien's epische saga "The Lord of the Rings" tot leven in de vorm van LEGO-stenen. LEGO 79007, de Slag bij de Zwarte Poort, biedt fans van "The Lord of the Rings" de mogelijkheid om een van de meest gedenkwaardige momenten uit de saga opnieuw te beleven met prachtig ontworpen LEGO-figuren en -scène. In de set vind je o.a. de zwarte poort met beweegbare deurenen geheime ingang, Aragorn, Gandalf de witte, de grote delaar het angstaanjagende oog van sauron die je kan zien in de extended versie van the lord of the ring: the return of the king en 2 Mordor orcs. De release van deze set was in 2013.

De gehele set bestaat uit 656 stukjes en 5 minifigs, waarvan 4 uniek aan de set. 

LEGO Lord of the Rings De mijnen van Moria – 9473

De wereld van LEGO heeft talloze avonturen tot leven gebracht, maar een van de meest memorabele is LEGO-set 9473: "De Mijnen van Moria." Deze set brengt de spannende reis van de Fellowship of the Ring naar de angstaanjagende mijnen onder de Mistige Bergen tot leven. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste elementen van deze set, met de focus op de personages Pepijn, Boromir, Gimli en Legolas, evenals de mysterieuze graftombe van Balin.

De aanwezigheid van Pepijn, Boromir, Gimli en Legolas, samen met de aandacht voor de Graftombe van Balin, voegt een extra laag van diepgang en betekenis toe aan deze set. Het is een eerbetoon aan de reis van de Fellowship of the Ring en herinnert ons aan de gevaren en de schoonheid van Midden-aarde. Met LEGO 9473 kunnen fans hun eigen avonturen in de Mijnen van Moria creëren en de wonderen van Tolkien's wereld in hun eigen huis ervaren. De set is uitgebracht in 2012

De gehele set bevat 776 stukjes en heeft 6 minifigs 

LEGO Lord of the Rings De slag om Helmsdiepte – 9474

De wereld van LEGO brengt vaak de meest epische momenten uit de populaire cultuur tot leven, en een van de meest opwindende sets die dit doet, is LEGO Lord of the Rings Set 9474: "De Slag om Helmsdiepte." Deze set brengt een cruciaal keerpunt in J.R.R. Tolkien's meesterwerk tot leven. De hoogtepunten van deze LEGO-set zijn de legendarische personages Aragorn, Gimli, Haldir en Koning Théoden, evenals de angstaanjagende Berserker Uruk-hai en de drie Uruk-hai krijgers die hen vergezellen. LEGO Lord of the Rings Set 9474, "De Slag om Helmsdiepte," biedt fans van de epische fantasiewereld van J.R.R. Tolkien de kans om een van de meest adembenemende momenten uit de trilogie opnieuw te beleven. Met gedetailleerde weergaven van Aragorn, Gimli, Haldir en Koning Théoden, naast de Uruk-hai, wordt de intensiteit en het drama van de Slag om Helmsdiepte tot leven gebracht in de vorm van LEGO-stenen. Deze set herinnert ons aan het thema van moed, saamhorigheid en de strijd tegen het kwaad, dat diep verankerd is in het verhaal van "The Lord of the Rings." LEGO-fans kunnen deze epische confrontatie nu in hun eigen huiskamers ervaren en hun eigen avonturen in Midden-aarde bouwen. De set werd gereleased in 2012

De gehele set bestaat uit 1368 stukjes en bevat 7 minifigs waarvan 3 uniek aan de set.

Nog steeds fan van Midden aarde? kijk dan eens naar onderstaande sets: