Ontdek de wereld van LEGO treinsets: Een overzicht van de huidige collectie

Brickyes

Stap aan boord van een spannende reis door de wereld van LEGO treinsets. Tegenwoordig zijn deze ingenieuze bouw- en speelsets verre van kinderachtig. Ze vormen een bron van plezier, creativiteit en nostalgie voor LEGO-fans van alle leeftijden. In dit artikel duiken we in de hedendaagse LEGO-treinervaring en bieden we een gedetailleerde blik op de meest opwindende en innovatieve treinsets die momenteel beschikbaar zijn. 

Treinen Ontdek de wereld van LEGO treinsets: Een overzicht van de huidige collectie

LEGO Goederentrein - 60336

De set bestaat uit een locomotief met LEGO Powered Up technologie, een platte wagon met 2 containers, een open wagon, een dubbeldeks autowagon en 33 railelementen. Met de reachstacker, 2 elektrische auto's, goederen en 6 minifiguren . je bestuurd de locomotief met de afstandsbediening of met een smartphone/tablet via de LEGO Powered Up app. De hele set bestaat uit 1153 stukjes.

LEGO Passagierssneltrein - 60337

Deze treinset bevat een op afstand bestuurbare locomotief met dimbare koplampen en LEGO Powered Up technologie, een restauratiewagen, passagierswagon, perron, 24 railelementen en 6 minifiguren.  de set bevat 764 stukjes in totaal.

LEGO Vrachttrein - 60198

Deze set bevat een gemotoriseerde locomotief met afstandsbediening via Bluetooth (10 snelheden), een toegankelijke machinistencabine, een kraanwagon met een draaibare en uitschuifbare hefarm, een containerwagon met 2 containers en een wagon voor boomstammen. Ook is er een gepantserde vrachtwagen met deuren die open kunnen en een vorkheftruck met een rolkooi die open kan en hefbare vorken inbegrepen. De set bevat een ovale baan met 16 gebogen railelementen, 16 rechte railelementen en een wissel met hendel, plus een controlecentrum met ladder en 2 bouwbare pallets met bankbiljetten, goudstaafelementen, een sneeuwscooter en 6 LEGO minifiguren, 4 treinmedewerkers, een beveiligingsmedewerker en een boef. De set in zijn geheel bevat 1226 stukjes.

LEGO Zweinstein Express™ en Zweinsveld™ station - 76423

 De set bevat 8 minifiguren waaronder  Harry Potter, Ron Wemel, Hermelien Griffel, Draco Malfidus, Leo Jordaan, Rubeus Hagrid, de Snoepheks en de conducteur, plus een fotoalbum.  De Zweinstein Express en spoor – de bouwbare trein bestaat uit een locomotief, een kolenwagon, 2 passagiersrijtuigen en een snoepkarretje. Draai de stootbalk aan de voorkant voor een rit naast het spoor. Zweinsveld treinstation  bevat een loket, een Uilenpostkantoor, een toilet en een perron met herkenbare details, plus een bouwbaar bord met een routebeschrijving naar Zweinsveld en Zweinstein. De hele set bestaat uit 1074 stukjes.

LEGO Zweinstein Express™ - Verzameleditie - 76405

De laatste trein en dan ook gelijk de grootste trein van de lijst is de iconische Zweinstein Express. De set bevat authentieke details zoals de locomotief, kolentender en passagierswagon die verwijzingen naar de films zitten. Er zijn maar liefst 20 personages en er zitten ook 4 klassieke scènes uit de Harry Potter de films met onvergetelijke gebeurtenissen en dialoog in. De trein heeft een realistische beweging  door aan de hendel bovennop de locomotied te draaien laat je de trein heen en weer schommelen.  De hele set bestaat uit maarliefst 5129 stukjes

Binnenkort beschikbaar! de LEGO Orient Express - 21344

Op de uitgelekte foto is te zien dat de LEGO Orient Express bestaat uit een indrukwekkende locomotief, twee wagonnen en een speciale wagen voor kolen. Rails zitten er in deze set niet bij aangezien deze op de bestaande rails past. De set wordt geleverd met 8 minifiguren en het interieur van de trein onthult een bar, een slaapcabine en zelfs een wc. De hele set bestaat uit 2540 stukjes. De set zou 1 december verwacht worden

 

Bekijk onderstaand artikel voor meer info over deze set

LEGO Orient Express: Een sneak peak uit de LEGO Catalogus

uitbereidingen

Om je set uit te bereiden heb je ook nog:

LEGO Treinrails - 60205

Met de LEGO City 60205 Treinrails set voeg je 8 rechte, 4 gebogen en 8 flexibele railelementen toe aan je bestaande treinsets. 

LEGO Wissels - 60238

Deze set bevat 4 gebogen railelementen, een rechterwissel en een linkerwissel, die je eenvoudig kunt combineren met je andere treinsets.

LEGO Treinmotor - 88011

Deze motor is speciaal ontworpen om je LEGO speelgoedtrein te laten rijden. Sluit de motor eenvoudig aan op de 88006 Verplaatsingshub of de 88009 Hub en geef je trein de kracht die hij nodig heeft.