Nieuwe LEGO modular set (10350) komt eraan: Wat kunnen we verwachten van de “Residential Townhouse”?

Brickyes

De LEGO Modular Building serie is altijd een feestje voor verzamelaars en bouwers, en op 1 december kunnen we ons weer opmaken voor een nieuwe toevoeging: set 10350, de Residential Townhouse. Deze set zal naar verwachting €229,99 kosten en bevat maar liefst 3266 stukjes. Zoals altijd laten LEGO-fans wereldwijd hun fantasie de vrije loop over wat deze set ons zou kunnen brengen. Laten we eens speculeren over hoe dit nieuwe modulair gebouw eruit zou kunnen zien en waar we op hopen!

Nieuwe LEGO modular set (10350) komt eraan: Wat kunnen we verwachten van de “Residential Townhouse”? Afbeelding van John Towner

Een sfeervol woonhuis met details

Met de naam Residential Townhouse kunnen we ons voorstellen dat LEGO ons een statig, stedelijk huis geeft, compleet met architectonische details die passen in een rij van charmante modulaire gebouwen. Misschien zien we een drie- of vierverdiepingen tellend herenhuis in Victoriaanse stijl, met een elegante façade van lichtgele of zandkleurige stenen, versierd met gedetailleerde balkons en grote ramen.

Wat het ook moge zijn, het is bijna zeker dat LEGO blijft verrassen met de bekende bouwtechnieken. Verwacht bijvoorbeeld ingewikkelde bakstenen patronen, decoratieve goten, en misschien zelfs een glazen dak voor een modernere twist. Ook zouden we graag zien dat LEGO een mooie voortuin toevoegt, compleet met bloemen, een bankje, of zelfs een klein fontein of standbeeld.

Interieur fantasieën: Van luxe tot alledaags

Een van de grootste vragen is natuurlijk: wat zit er aan de binnenkant? Gezien de omvang van de set en het aantal steentjes, kunnen we dromen van een rijk gedetailleerd interieur. Misschien is er een elegante woonkamer met een klassieke open haard, een grote eetkamer met een gedekte tafel, en misschien zelfs een kleine bibliotheek gevuld met boekenkasten en een comfortabele stoel.

Het zou geweldig zijn als LEGO ook enkele alledaagse maar charmante details toevoegt, zoals een keukentje met minifiguur-etenswaren, een ouderwetse klok in de gang, en een badkamer met een ligbad. En stel je voor dat er op de bovenste verdieping een gezellig dakterras is met uitzicht over de stad – de perfecte plek voor minifiguren om te ontspannen!

Wat we hopen te zien

Elke LEGO Modular set brengt een uniek stukje stad tot leven, en Residential Townhouse kan dit perfect aanvullen. We hopen op een mix van klassieke en moderne stijlen, zodat het herenhuis goed past tussen zowel oudere als nieuwe Modular gebouwen. Daarnaast zouden we het geweldig vinden om wat vernieuwing te zien. Denk aan slimme verborgen functies, zoals een geheime kamer of verborgen compartimenten – LEGO staat immers bekend om hun speelse elementen.

Wat minifiguren betreft, zouden we kunnen dromen van een diverse cast die het huis tot leven brengt. Misschien een ouder stel dat al jaren in het huis woont, samen met een nieuwe bewoner die recent is ingetrokken. Dit zou een mooie variatie van personages en outfits kunnen opleveren, en misschien zelfs een huisdier of twee.

Een verbluffend collectiestuk

Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of iemand die gewoon graag bouwt, de Residential Townhouse belooft een prachtige toevoeging aan de LEGO Modular Building collectie te worden. Met een verwachte release op 1 december, is het slechts een kwestie van tijd voordat we kunnen genieten van de officiële onthulling en onze eerste blik kunnen werpen op dit schitterende bouwwerk.

Het speculeren over nieuwe sets is altijd leuk, en als LEGO-fans hopen we op een modulair gebouw dat de grenzen van creativiteit opnieuw opzoekt. Hoe dan ook, de combinatie van de klassieke stijl van de Modular serie met de unieke flair van dit woonhuis maakt deze set waarschijnlijk tot een ware must-have.

GWP

Bij het kopen van LEGO Icons 10350 Residential Townhouse  komt er waarschijnlijk ook een nieuwe GWP (Gift With Purchase). Namelijk LEGO 40757 Newspaper kiosk. Van deze set is er een mock-up verschenen zodat je een idee hebt hoe deze set er uit komt te zien.

Hou je van gebouwen? Bekijk dan ook eens deze sets: