Meer LEGO dozen in Europa en Azië zullen papieren zakken bevatten

Brickyes

In lijn met haar toewijding om tegen 2025 alle verpakkingen duurzamer te maken, heeft de LEGO Group recentelijk aangekondigd een significant stap te zetten. Plastic voorverpakkingszakken in LEGO dozen worden vervangen door zakken van papier, afkomstig uit gecertificeerde bossen. Deze overgang, reeds gestart in Europa en Azië, zal in 2024 ook haar intrede maken in de Amerikaanse markten.

Meer LEGO dozen in Europa en Azië zullen papieren zakken bevatten Meer LEGO dozen in Europa en Azië zullen papieren zakken bevatten

Duurzame verpakking

Opvallend is dat momenteel al 93% van de LEGO-verpakking recyclebaar is, bestaande uit papier, karton en andere papier-gerelateerde materialen. De nieuwe zakken zijn vervaardigd uit papier afkomstig van Forest Stewardship Council® gecertificeerde bossen en FSC-gecontroleerd hout, wat de duurzaamheidsstandaarden verder benadrukt.

Technische uitdagingen overwonnen

Deze baanbrekende verandering kwam niet zonder haar uitdagingen. Een team van maar liefst 350 LEGO-collega's werkte nauw samen om technische hindernissen te overwinnen en een papieren zak te ontwikkelen die niet alleen aan de hoge kwaliteitsnormen van LEGO voldoet, maar ook een optimale bouwervaring voor fans garandeert. Meer dan 70 soorten papier werden getest om de ideale combinatie van eigenschappen te vinden.

Uitbreiding naar andere producten

De veranderingen beperken zich niet tot de dozen alleen. Pick & Build-wanden in LEGO-winkels zullen overstappen naar plat-verpakte, kartonnen dozen, wat niet alleen efficiënter is, maar ook ruimtebesparend. Bovendien is de verpakking van LEGO Minifigures-collectibles al overgeschakeld van plastic naar recyclebare kartonnen dozen, met een verwachte jaarlijkse besparing van ongeveer 30 ton eenmalig plastic.

Toekomstige stappen

De uitrol van de op papier gebaseerde zakken begon in 2023 in Europa en Azië, en zal in 2024 in de Amerikaanse markten worden voortgezet. Deze stappen maken deel uit van de bredere ambitie van de LEGO Group om haar milieu-impact te verminderen. In september werd aangekondigd dat meer dan $1,4 miljard zal worden geïnvesteerd in duurzaamheidsgerelateerde activiteiten over de komende drie jaar.

Bij LEGO vind je het volledige artikel.