LEGO Orient Express: Een sneak peak uit de LEGO Catalogus

Brickyes

Er is een foto uitgelekt in de volwassen LEGO-catalogus die een langverwachte set onthult: de LEGO Orient Express. Deze nieuwe aanwinst in het Ideas-thema belooft een verfijnde en gedetailleerde bouwervaring voor fans van 18 jaar en ouder.

LEGO Orient Express: Een sneak peak uit de LEGO Catalogus LEGO Orient Express: Een sneak peak uit de LEGO Catalogus

Een eerste blik op de set

Op de uitgelekte foto is te zien dat de LEGO Orient Express bestaat uit een indrukwekkende locomotief, twee wagonnen en een speciale wagen voor kolen. De trein is gehuld in een opvallende donkerblauwe kleur. Donkerblauw is niet de meest voorkomende kleur in LEGO-treinsets, maar het voegt zeker een vleugje elegantie toe aan het geheel.

De locomotief

De locomotief lijkt goed geproportioneerd en gedetailleerd te zijn. Wat betreft de compatibiliteit met bestaande LEGO-rails, lijkt het erop dat de trein  op de bestaande tracks past. Dit is geweldig nieuws voor degenen die al een uitgebreid LEGO-treinnetwerk hebben en hun collectie willen uitbreiden.

Minifiguren en interieurdetails

De LEGO Orient Express wordt geleverd met acht minifiguren, waardoor fans een diverse cast hebben om mee te spelen. Maar het zijn niet alleen de personages die de aandacht trekken. Het interieur van de trein onthult een bar, een slaapcabine en zelfs een wc. Het is waarschijnlijk dat er ook een zitruimte en bagageruimte zullen zijn, waardoor de set realistisch en compleet wordt.

Specificaties van de set

  • Thema: Ideas
  • Setnummer: 21344
  • Aantal stenen: 2540
  • Releasedatum: verwacht 1 december 2023
  • Leeftijd: 18+

Conclusie

De LEGO Orient Express belooft een opwindende toevoeging te worden aan de collectie van elke LEGO-liefhebber. Met zijn gedurfde kleurkeuze, gedetailleerde locomotief en indrukwekkende interieurdetails lijkt het erop dat deze set een must-have wordt voor volwassenen die op zoek zijn naar een uitdagende en bevredigende bouwervaring. Het wachten tot december lijkt nu al de moeite waard te zijn.

Ben jij fan van LEGO treinen? Bekijk dan eens onderstaande treinen