LEGO Marvel Avengers toren (76269) officieel aangekondigd

Brickyes

LEGO heeft zojuist een nieuwe set onthuld die gebaseerd is op de iconische Avengers Tower uit de Marvel films. De set bestaat uit 5201 stenen en bevat 31 minifiguren van verschillende superhelden, schurken en andere personages. De set is te combineren met de modular building van LEGO, waardoor je je eigen stad kunt bouwen met de Avengers Tower als middelpunt.

LEGO Marvel Avengers (76269) toren officieel aangekondigd

Wat is de Avengers Tower?

De Avengers Tower is een hoog gebouw in Manhattan, New York, dat oorspronkelijk eigendom was van Tony Stark, ook bekend als Iron Man. Het gebouw diende als hoofdkwartier van Stark Industries, totdat het gedeeltelijk werd verwoest tijdens de Battle of New York. Daarna werd het herbouwd als Avengers Tower voor de Avengers om te gebruiken als basis en thuis.

De toren was het toneel van verschillende belangrijke gebeurtenissen in de Marvel films, zoals de creatie van Ultron, de geboorte van Vision, de verkoop van de toren aan een nieuwe eigenaar en de illusie van Mysterio. De toren is ook te zien in verschillende tv-series, games en strips die zich afspelen in het Marvel Cinematic Universe.

Wat zit er in de set?

De LEGO Marvel Avengers Tower set is 34 cm breed en 90 cm hoog. Van de achterkant kan het glazen paneel losgemaakt worden zodat je de binnenkant van de set kunt zien. Het dak kan omhoog worden geklapt en twee panelen kunnen los, waardoor je de penthouse aan de binnenkant kunt bekijken.

De set bevat veel details en accessoires die verwijzen naar de films, zoals de Arc Reactor, de Iron Legion, de Tesseract, de Infinity Gauntlet, de Sokovia Accords, de Avengers A en nog veel meer. Je kunt ook scènes naspelen met de minifiguren, die onder andere Tony Stark, Iron Man MK7, Iron Man MK6, twee keer Captain America, Thor, Black Widow, The Wasp, Ant-Man, Hawkeye, Wanda Maximoff, Falcon, Vision, War Machine, Pepper Potts, Wong, Nick Fury, Doctor Cho, Hulk, Dum-E, Erik Selvig, Tony Stark Shield Agent, twee keer Shield Agent, Alexander Pierce, vier keer Chitauri, Loki, Ultron en Kevin Feige bevatten.

Wanneer en waar kun je de set kopen?

De LEGO Marvel Avengers Tower set is vanaf 24 november (op Black Friday) te koop voor €499,99. Je kunt de set bestellen via de officiële LEGO website of in de LEGO winkels. De set is een must-have voor elke Marvel fan die zijn of haar verzameling wil uitbreiden met een indrukwekkend bouwwerk. Mis deze kans niet om je eigen Avengers Tower te bouwen en te beleven!