UPDATE! LEGO kondigt opwindende GWP aan bij LEGO Lord of the Rings - Barad-dûr (Tower of Sauron) Set 10333 - Officiële reveal!

Brickyes

LEGO-fans en Lord of the Rings-liefhebbers kunnen zich verheugen op een buitengewone aanbieding van hun favoriete bouwmerk. Met de aankondiging van een exclusieve Gift With Purchase (GWP) bij de LEGO Lord of the Rings - Barad-dûr (Tower of Sauron) - 10333 set, brengt LEGO een verrassende toevoeging aan de wereld van Midden-Aarde. Deze spannende GWP belooft niet alleen een onmisbare toevoeging te zijn aan elke LEGO-collectie, maar ook een traktatie voor fans van de epische Lord of the Rings-saga. Maak je klaar voor GWP LEGO the lord of the rings 40683 the fellbeast!

LEGO kondigt opwindende GWP aan bij LEGO Lord of the Rings - Barad-dûr (Tower of Sauron) Set 10333 UPDATE! LEGO kondigt opwindende GWP aan bij LEGO Lord of the Rings - Barad-dûr (Tower of Sauron) Set 10333 - Officiële reveal!

UPDATE! Wat we weten + eerste foto!

In de wereld van LEGO en Lord of the Rings is deze aankondiging van de GWP LEGO the lord of the rings 40683 the fellbeast bij de LEGO Lord of the Rings - Barad-dûr (Tower of Sauron) - 10333 set een ware sensatie. Met de belofte van drie mysterieuze minifiguren en een aura van geheimzinnigheid, kunnen fans nauwelijks wachten om meer te ontdekken over deze opwindende aanbieding. Deze GWP belooft niet alleen een toevoeging te zijn aan LEGO-collecties wereldwijd, maar ook een bron van vreugde voor elke Lord of the Rings-enthousiasteling. In ons eerder artikel over de Barad-dûr set wisten we al dat de set 269 stukjes zou bevatten. Meer weten we nog niet. Van zodra we meer weten, houden we jullie zeker op de hoogte!

 Wat zijn fellbeesten?

De Fellbeesten, ook wel hel-haviken en Nazgûl-vogels genoemd, waren de vliegende wezens waarop de Nazgûl reden nadat ze waren afgeworpen bij de Rivier Bruinen.

De Fellbeesten waren gevleugelde wezens met een snavel en klauwen, vergelijkbaar met vogels maar veel groter dan enig ander vliegend beest. Het wezen had een naakt lichaam zonder veren, een lange nek en een uitgestrekte huid tussen zijn gehoornde vingers. Bovendien verspreidde het lichaam van het wezen een enorme stank.

Hoewel de exacte oorsprong van de beesten onbekend is, werden ze waarschijnlijk gefokt door Sauron uit een wezen van de Oude Dagen om de Nazgûl van rijdieren te voorzien.

Aan de rivier de Anduin nabij Sarn Gebir schoot Legolas er een neer in de nacht toen het de Reisgenoten van de Ring benaderde.

Tijdens de Slag om de Velden van Pelennor reed de Tovenaar-koning van Angmar, de Heer van de Nazgûl, zijn Fellbeest in de strijd tegen Koning Théoden van Rohan. De Heer van de Nazgûl, rijdend op het kwaadaardige beest, schoot een pijl die Snowmane, het paard van Théoden, doodde (die op Théoden viel en hem verpletterde). Dernhelm (die zichzelf onthulde als Éowyn) verdedigde de stervende Théoden en daagde het beest uit, en onthoofdde het uiteindelijk.

Fan van Lord of the Rings? Bekijk dan ook eens deze sets: