UPDATE! LEGO Icons Mclaren MP4/8 release voor maart 2024

Brickyes

Verken de opkomende speculatie rondom LEGO's potentiële nieuwe release voor maart 2024: de LEGO Icons McLaren MP4/8. In dit artikel nemen we een kijkje naar de geruchten, de verwachte details, en wat deze eventuele toevoeging zou betekenen voor LEGO-liefhebbers en Formule 1-fans. 

LEGO Icons Mclaren MP4/8 release voor maart 2024

Wat kan je verwachten van deze set?

De set zou bestaan uit 693 stukjes en zou ongeveer €79,99 kosten. Ook zit er een minifiguur bij van Ayrton Senna. De minifig bestaat uit een klein podium  met details van ayrton aan de voorkant. De set zou gepland staan voor 1 maart. Van zodra er meer details over deze set houden we jullie hiervan op de hoogte.

(update) Eerste foto van de set is uitgebracht 

Wie is Ayrton Senna?

Ayrton Senna was een Braziliaanse Formule 1-coureur die wordt beschouwd als een van de grootste racetalenten in de geschiedenis van de sport. Hij werd geboren op 21 maart 1960 in São Paulo, Brazilië, en overleed tragisch tijdens een race-ongeval op 1 mei 1994 tijdens de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola in Italië.

Senna begon zijn Formule 1-carrière in 1984 en reed voor verschillende teams, waaronder Toleman, Lotus, McLaren, en Williams. Hij won drie wereldkampioenschappen in de Formule 1, in 1988, 1990 en 1991, en stond bekend om zijn buitengewone talent, intense toewijding en charisma.

Naast zijn succes op het circuit, was Senna ook bekend om zijn filantropisch werk en zijn betrokkenheid bij liefdadigheidsprojecten. Zijn vroege dood op 34-jarige leeftijd had een diepgaande invloed op de autosportwereld en leidde tot belangrijke veranderingen op het gebied van veiligheid in de Formule 1. Ayrton Senna wordt nog steeds herinnerd als een legende in de autosport en blijft een inspiratie voor vele coureurs en fans wereldwijd.

Ben je fan van raceautos of sportauto's, kijk dan eens naar onderstaande sets: