LEGO Icons 10363 Da Vinci’s flying machine: Een meesterwerk in miniatuur

Brickyes

LEGO breidt zijn Icons-lijn uit met een verbluffende set die kunst en techniek samenbrengt: de LEGO Icons 10363 Da Vinci’s Flying Machine. Met 493 stenen, een gedetailleerd ontwerp, en een eerbetoon aan een van de grootste visionairs uit de geschiedenis, biedt deze set een unieke bouwervaring voor fans van kunst, geschiedenis en techniek. De release staat gepland voor 1 januari 2025 en zal verkrijgbaar zijn voor €49,99. Laten we eens dieper duiken in wat deze set te bieden heeft.

LEGO Icons 10363 Da Vinci’s flying machine: Een meesterwerk in miniatuur

Een eerbetoon aan Da Vinci's genialiteit

Leonardo da Vinci, de Italiaanse renaissancekunstenaar en uitvinder, is vooral bekend om zijn schilderijen zoals de Mona Lisa, maar zijn technisch vernuft was net zo indrukwekkend. Een van zijn beroemdste ontwerpen is de vliegmachine, een visionair idee dat eeuwen vooruit was op zijn tijd. De LEGO Icons 10363 set brengt dit iconische ontwerp tot leven in blokjesvorm, en biedt fans de mogelijkheid om Da Vinci’s visie op een tastbare manier te ervaren.

Gedetailleerd ontwerp met beweegbare vleugels

De set bestaat uit 493 onderdelen en bevat een indrukwekkend aantal details die het originele ontwerp van Da Vinci nauwkeurig nabootsen. De beweegbare vleugels zijn een bijzonder hoogtepunt, waardoor de machine een dynamische uitstraling krijgt en een element van interactiviteit toevoegt. Bouwers kunnen de vleugels naar wens aanpassen, wat een leuk speels aspect toevoegt aan een anders statisch model. Het gedetailleerde frame en de subtiele gebruik van verschillende kleuren en vormen geven de vliegmachine een authentieke uitstraling.

Een stijlvolle presentatie op een zwarte standaard

Om de Da Vinci's Flying Machine echt tot zijn recht te laten komen, wordt de set geleverd met een stijlvolle zwarte standaard. Deze standaard is niet alleen functioneel, maar voegt ook een vleugje elegantie toe aan het geheel. Het maakt de set perfect om op een plank of bureau tentoon te stellen, waar het als een kunstwerk kan fungeren.

Inclusief Da Vinci minifiguur

Naast het gedetailleerde model wordt de set ook geleverd met een exclusieve minifiguur van Leonardo da Vinci zelf. Dit maakt de set compleet voor LEGO-verzamelaars die hun collectie willen verrijken met een uniek personage.

Perfect voor kunst- en geschiedenisfans

Of je nu een LEGO-fan bent, een geschiedenisfan, of gewoon iemand die houdt van kunst en creatief ontwerp, de LEGO Icons 10363 Da Vinci’s flying machine biedt voor ieder wat wils. De set biedt een balans tussen bouwplezier en educatieve waarde, en herinnert ons aan de genialiteit van een van de grootste denkers uit de menselijke geschiedenis.

Ben je fan van LEGO Icons? Kijk dan een keer naar onderstaande sets:

Vind de beste prijs