LEGO Fortnite, een succesvolle combinatie van Minecraft en Fortnite

Brickyes

Wat eerder al is aangekondigd hebben LEGO en Epic Games de handen ineengeslagen om de LEGO Fortnite metaverse te creëren. De LEGO Fortnite metaverse biedt spelers een unieke ervaring, waarin de kenmerkende elementen van LEGO-blokken worden gecombineerd met de actievolle wereld van Fortnite. Net als in Minecraft draait het spel om het verzamelen van hulpbronnen, bouwen van structuren en bestrijden van vijanden, inclusief nachtelijke monsters.

LEGO Fortnite, een combinatie van Minecraft en Fortnite

Het recent gelanceerde survival mode heeft al bijna twee en een half miljoen gelijktijdige spelers aangetrokken en op het moment van schrijven waren er 1,6 miljoen actieve spelers. 

Een unieke blend van LEGO en Fortnite

Wat deze samenwerking onderscheidt, is de verfrissende benadering van survival games. Spelers kunnen genieten van verfijnde gameplay, inclusief zwaard-en-schildgevechten, en dynamische elementen zoals het oppakken en gooien van enorme rotsblokken.

Een opvallend kenmerk is het serversysteem, waarmee spelers snel en eenvoudig servers kunnen opzetten en vrienden kunnen uitnodigen. Deze werelden kunnen persistent worden gemaakt door de eigenaar van de wereld een "wereldsleutel" te geven aan vrienden, waardoor het een van de meest toegankelijke survival games op de markt wordt.

Voor nieuwkomers is de toegang tot LEGO Fortnite eenvoudig: installeer Fortnite via de Epic Games Store en selecteer LEGO Fortnite vanuit het hoofdmenu. Houd er rekening mee dat het aanpassen van je personage in de LEGO-modus specifieke outfits vereist.

Al met al belooft LEGO Fortnite een boeiende ervaring te bieden, waarin de grenzen tussen fysieke en digitale creativiteit vervagen. Met zijn combinatie van iconische LEGO-blokken en de dynamische wereld van Fortnite, markeert deze samenwerking een opmerkelijke mijlpaal in de evolutie van gaming met een knipoog naar zowel Minecraft- als Fortnite-fans wereldwijd.

Meer informatie vind je op de site van LEGO of op de site van Epic