LEGO breidt de Botanical Collection uit met drie nieuwe sets in januari 2025

Brickyes

In januari 2025 verwelkomt LEGO drie nieuwe sets binnen de populaire Botanical Collection. Deze unieke collectie, die draait om realistische en gedetailleerde bouwmodellen van planten en bloemen, wordt uitgebreid met de Pretty Pink Flower Bouquet, de Mini Orchid en de Lucky Bamboo. Of je nu een ervaren LEGO-bouwer bent of gewoon een liefhebber van decoratieve sets, deze nieuwe toevoegingen bieden voor ieder wat wils.

LEGO breidt de Botanical Collection uit met drie nieuwe sets in januari 2025 LEGO breidt de Botanical Collection uit met drie nieuwe sets in januari 2025

LEGO Icons 10342 Pretty pink flower bouquet

Het meest in het oog springende model van deze lancering is het vierde bloemenboeket in de reeks: de Pretty Pink Flower Bouquet (10342). Met maar liefst 749 stenen en een prijs van €59,99, is dit boeket een prachtige aanvulling op eerdere sets zoals het oorspronkelijke Bloemenboeket (10280), het Boeket met wilde bloemen (10313) en het Rozenboeket (10328). De combinatie van gedetailleerde roze bloemen maakt dit een opvallend decoratief stuk, dat ook geschikt is voor de gevorderde LEGO-bouwer (18+). De releasedatum is vastgesteld op 1 januari 2025.

LEGO Icons 10343 Mini orchid

Voor de liefhebbers van orchideeën brengt LEGO ook een kleinere en meer compacte optie uit met de Mini Orchid (10343). Deze set bestaat uit 274 stenen en heeft een verkoopprijs van €29,99. De Mini Orchid is ideaal voor degenen die houden van elegante, verfijnde plantenmodellen, maar die niet de ruimte hebben voor een groot boeket. Net als de andere sets is deze geschikt voor bouwers van 18 jaar en ouder. De release van deze set vindt ook plaats op 1 januari 2025.

LEGO Icons 10344 Lucky bamboo

De derde set in deze januari-reeks is de Lucky Bamboo (10344), een LEGO-versie van de beroemde gelukbrengende plant. Met 325 stenen biedt deze set een rustgevende en minimalistische bouwervaring, ideaal voor LEGO-fans die van eenvoud houden. Met een prijs van €29,99 en een release op 1 januari 2025, is dit een set die zowel visueel aantrekkelijk als betaalbaar is voor volwassen bouwers.

Conclusie

LEGO's Botanical Collection blijft innoveren en brengt wederom een aantal prachtige, realistische plantenmodellen naar de markt. Deze drie nieuwe sets zullen ongetwijfeld geliefd zijn bij zowel doorgewinterde LEGO-fans als nieuwe bouwers die op zoek zijn naar decoratieve en rustgevende bouwprojecten.

Ben je fan van de Botanische colletctie van LEGO? Kijk dan een keer naar de volgende sets:

Vind de beste prijs