LEGO 80113 family reunion celebration release op 1 januari 2024

Brickyes

Zoals we in een eerder artikel al zeiden brengt 1 januari veel nieuwe LEGO sets met zich mee. Op 1 januari 2024 kunnen LEGO-liefhebbers uitkijken naar de nieuwste toevoeging aan de LEGO-sets, de LEGO 80113 "Family Reunion Celebration." Deze set richt zich op het spring festival.

LEGO 80113 family reunion celebration release op 1 januari 2024

Wat is het spring festival?

Het spring festival ook het Chinees nieuwjaar genoemd wordt gevierd op basis van de Chinese maankalender dat dit jaar op 10 februari valt. Het Spring Festival draait om familie en wordt vaak beschouwd als een tijd om met dierbaren samen te komen. Veel mensen reizen lange afstanden om hun families te bezoeken en samen te zijn tijdens deze periode. 

Huizen worden grondig schoongemaakt en opnieuw ingericht om oude energie te verwijderen en plaats te maken voor nieuwe kansen en geluk. Rode decoraties zijn prominent aanwezig, omdat de kleur rood als geluk brengend wordt beschouwd.

Voedsel speelt een cruciale rol tijdens het Spring Festival. Familieleden komen samen om traditionele gerechten te bereiden en te delen. Dumplings, vis en niangao (kleefrijstcake) zijn enkele van de meest voorkomende gerechten die worden gegeten. 

Elk jaar in de Chinese dierenriem wordt geassocieerd met een specifiek dier. Elk dier heeft zijn eigen eigenschappen en betekenis, en de vieringen weerspiegelen vaak het dier van dat jaar. Bijvoorbeeld, als het het Jaar van de Tijger is, zie je vaak tijgermotieven en thema's.

Het Spring Festival is een tijd van vreugde, saamhorigheid en hoop voor een voorspoedig nieuw jaar in de Chinese cultuur. Het is een viering met diepe historische en culturele wortels en wordt wereldwijd gevierd door Chinese gemeenschappen en mensen van Chinese afkomst.

Wat kan je verwachten van de set?

De set bestaat uit 1823 stukjes en zal waarschijnlijk een prijskaartje krijgen van €129,99. Op de foto zien we ook maarliefst 13 minifiguren. 

De foto's laten ook een feestelijk huis zien dat opgesplitst is in 3 delen en heel veel mooie details heeft.

De set is beschikbaar vanaf 1 januari 2024.

Vind je het chinees nieuwjaar leuk en feestelijk, kijk dan eens naar onderstaande sets: