Is LEGO tijdens Black-friday echt goedkoper? We deden een analyse

Brickyes

Met de feestdagen in het vooruitzicht is Black Friday een uitgelezen kans voor koopjesjagers om hun favoriete producten met aanzienlijke kortingen te scoren. LEGO, een geliefd speelgoedmerk over de hele wereld, is vaak een van de meest gezochte items tijdens deze periode. Maar hoe goed zijn de Black Friday deals echt als het op LEGO aankomt?

Is LEGO tijdens Black-friday echt goedkoper? We deden een analyse Is LEGO tijdens Black-friday echt goedkoper? We deden een analyse

Met onze prijsvergelijker hebben we een diepgaande analyse uitgevoerd van de prijzen bij verschillende winkels, waaronder de LEGO Store, Bol en Amazon. Door de gemiddelde prijzen van LEGO-producten te vergelijken vóór en tijdens Black Friday, hebben we een interessante trend opgemerkt.

Over het geheel genomen vertoont de LEGO Store een duidelijke daling in prijzen tijdens Black Friday. Dit wijst op aanzienlijke kortingen op een breed scala aan producten binnen het LEGO-assortiment. Echter, bij andere winkels, zoals Bol.com en Amazon, zijn de kortingen minder consistent of soms zelfs niet waarneembaar.

Bol.com en Amazon

Bij Bol.com en Amazon zijn de kortingen niet altijd zo consistent als bij de LEGO Store. Terwijl sommige producten mogelijk een prijsdaling laten zien, geldt dit niet voor het volledige assortiment. Het is belangrijk op te merken dat individuele producten mogelijk wel scherpere kortingen hebben dan normaal, maar dit is niet representatief voor het totale aanbod.

Bol en amazon hebben dit jaar niet alleen Black Friday maar Black Friday Week die al op 17 november begint.  

Black Friday 2023Black Friday 2023

Conclusie

Hoewel Black Friday bekend staat om zijn grote kortingen, is het belangrijk om bij LEGO-producten de prijzen zorgvuldig te vergelijken. De LEGO Store lijkt over het algemeen aantrekkelijke aanbiedingen te hebben tijdens deze periode, terwijl andere retailers wisselende kortingen bieden.

Voor als je op zoek bent naar specifieke LEGO-sets, kan het lonen om zowel de LEGO Store als andere retailers zoals Bol.com en Amazon in de gaten te houden. Soms kunnen individuele sets of producten aanzienlijk zijn afgeprijsd, zelfs als de algemene trend bij die specifieke winkel minder uitgesproken is.

Met deze analyse in gedachten kunnen LEGO-liefhebbers hun Black Friday-inkopen strategisch plannen, wetende dat terwijl de algemene trends kunnen variëren, er mogelijk verborgen pareltjes tussen zitten die het onderzoeken waard zijn. Met onze prijsvergelijker kun je je favoriete sets volgen zodat je altijd de beste deal vindt!