Het nostalgische geluid van bouwplezier: Ontdek de LEGO Icons 10334 grammofoon set

Brickyes

Stap terug in de tijd en omarm een vleugje nostalgie met LEGO's nieuwste release. De LEGO icons 10334 Grammofoon heeft opnieuw de grenzen van creativiteit en verbeelding verlegd met de aankondiging van de Grammofoon Set. 

Het nostalgische geluid van bouwplezier: Ontdek de LEGO Icons 10334 grammofoon set Het nostalgische geluid van bouwplezier: Ontdek de LEGO Icons 10334 grammofoon set

Wat kan je van de set verwachten

De set, die gepland staat voor release op 1 juni 2024, is een eerbetoon aan de tijdloze elegantie en charme van de grammofoon. Met oog voor detail en een streven naar authenticiteit, heeft LEGO elk aspect van dit historische apparaat vastgelegd, van de kenmerkende hoorn tot aan de fijne details van de draaitafel.

Voor een prijs van €109,99 krijgen LEGO bouwers de kans om dit meesterwerk in handen te krijgen en zich te verliezen in het bouwplezier. Of je nu een liefhebber bent van klassieke muziek, een fan van vintage technologie, of gewoon op zoek bent naar een unieke toevoeging aan je LEGO-collectie, de LEGO Icons 10334 Grammofoon set belooft een waar genot te zijn voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot de charme van vervlogen tijden.

Dus, markeer 1 juni 2024 in je agenda en bereid je voor om het nostalgische geluid van bouwplezier te ervaren met LEGO's nieuwste release: de 10334 Grammofoon Set.et brengt een klassiek stuk technologie tot leven in LEGO-vorm. Ontdek meer over dit betoverende bouwproject.

Geschiedenis van de gramofoon

De geschiedenis van de grammofoon is fascinerend en vol innovatie. Het begon allemaal in de late 19e eeuw, toen de Duitse uitvinder Emile Berliner een apparaat genaamd de "grammofoon" patenteerde in 1887. De grammofoon was een doorbraak in geluidsreproductie, omdat het gebruikmaakte van een platte schijf in plaats van de cilinders die eerder werden gebruikt in fonografen.

Berliner's grammofoon werkte door geluidsweergave via een naald die langs de groeven van een roterende schijf liep. De trillingen die door de naald werden opgevangen, werden vervolgens versterkt en via een hoorn hoorbaar gemaakt. Dit proces maakte het mogelijk om geluiden vast te leggen en af te spelen met een ongekende nauwkeurigheid en helderheid.

Ben je fan van LEGO Icons? Kijk dan een keer naar onderstaande sets: