Gotta Build 'Em All: De LEGO en Pokemon samenwerking die we ooit hopen te zien

Brickyes

Zowel Lego als Pokemon hebben een speciale plaats in de harten van mensen over de hele wereld. LEGO staat bekend om zijn eindeloze creatieve mogelijkheden en het vermogen om vrijwel alles te bouwen. Aan de andere kant heeft Pokemon, met zijn kleurrijke wezens en avontuurlijke wereld, een ongekend niveau van toewijding van fans over de hele wereld.

MEGA Pokémon Motion Pikachu MEGA Pokémon Motion Pikachu

De gedachte om Pokemon in de wereld van LEGO te introduceren, waar fans hun favoriete Pokemon kunnen bouwen en hun eigen avonturen kunnen creëren, is ronduit opwindend. Het zou een perfecte samenkomst zijn van twee popcultuuriconen, waarbij de grenzen tussen fysiek en digitaal spelen vervagen.

Waarom is het voorlopig niet haalbaar?

Helaas zijn er verschillende obstakels die een LEGO en Pokemon samenwerking voorlopig onmogelijk maken. Ten eerste zijn er de licentiekwesties. Zowel LEGO als Pokemon zijn merken die nauwlettend worden beschermd, en het verkrijgen van de juiste rechten en overeenkomsten kan een complex proces zijn.

Alternatieven: Bouw je favoriete Pokemon in LEGO-stijl

Hoewel de droom van LEGO en Pokemon momenteel onvervuld blijft, begrijpen we dat de liefde voor Pokemon niet stopt. Op onze site willen we graag een ruimte bieden waar zowel LEGO- als Pokemon-fans hun passie kunnen delen. We hebben daarom een kort overzicht van de MEGA Construx sets die ons het meeste aanspreken.

MEGA Pokémon ultieme jungle-expeditie

Bekijk op Amazon

Een bouwset met 1347 stenen laat je een uitgestrekte wereld creëren, bestaande uit vier onderling verbonden secties die een grot kunnen openen en sluiten, waarbinnen een verborgen grote bal te ontdekken is. De set stelt je in staat om een gevarieerd landschap te bouwen, inclusief een regenwoudgrot, een berg met waterval, een toegang tot eeuwenoude jungle-ruïnes, een meer met een klein strandje en een bos. Bovendien bevat de set gedetailleerde bouwstenen voor het maken van Butterfree, Squirtle, Kabuto en Rowlet.

MEGA Pokémon Jungle-ruïnes

Bekijk op Amazon

Ontdek de mysterieuze wereld van Pokémon met de MEGA Pokémon Jungle-ruïnes set, compleet met Cubone, Charmander en Omanyte figuren, te midden van een omgeving van onderling verbonden eeuwenoude ruïnes. Deze avontuurlijke bouwset bestaat uit 464 stenen.

MEGA Pokémon Motion Pikachu

Bekijk op Amazon

Deze bouwset met 1092 stenen biedt de mogelijkheid om de meest gedetailleerde en verfijnde Pikachu tot nu toe te creëren. Volledig gemechaniseerd, wordt de set geleverd met een displaycase en een rotsachtig pad dat 'geanimeerd' wordt wanneer het speelgoed wordt geactiveerd. Nadat het model is voltooid, kun je aan de zwengel draaien om de poten, voeten en staart in beweging te zetten voor een authentieke en meeslepende ervaring.

MEGA Pokémon Pokecenter

Bekijk op Amazon

Betreed het Pokémon Center met deze 648-delige bouwset en ontdek een wereld van beweging. Pikachu, Chansey, Eevee en Togepi komen tot leven met de innovatieve Motion Brick, waarmee je aan een hendel draait om Chansey te zien dansen, Pikachu en Eevee verstoppertje te spelen, en Togepi de deur te laten openen. 

Nog veel meer Pokemon

Los van deze mooie sets zijn er nog veel meer Pokémon MEGA construx sets te verkrijgen.