BrickLink (van LEGO) weer online na hack

Brickyes

Update - De site is weer bereikbaar.

De website is inmiddels weer bereikbaar en bricklink heeft een uitgebreide uitleg gegeven van de situatie.

BrickLink  (van LEGO) offline na mogelijke hack BrickLink (van LEGO) offline na mogelijke hack

BrickLink in onderhoudsmodus:

BrickLink, opgericht in 2000, is een online platform waar LEGO-liefhebbers wereldwijd LEGO-sets en onderdelen kunnen kopen en verkopen. Het is ook een actieve gemeenschap waar fans van LEGO hun passie delen en informatie uitwisselen. Op 3 november 2023 werd de website plotseling ontoegankelijk voor gebruikers, met een bericht dat aangeeft dat de site momenteel in onderhoud is.

Het officiële bericht op de website luidt: 

"We are currently investigating some unusual activity, so it’s too early to speculate further. We will share more information once it’s available"

Geruchten over een hack en losgeld:

Hoewel er geen officiële verklaring is vrijgegeven met betrekking tot de oorzaak van de ongeplande onderhoudsmodus, circuleren er geruchten over een mogelijke hack. Volgens niet-bevestigde bronnen zouden de aanvallers toegang hebben gekregen tot de website en vervolgens een losgeld van €50.000 hebben geëist om geen gegevens te verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat deze geruchten nog niet zijn geverifieerd en dat BrickLink nog geen officiële verklaring heeft afgelegd over de situatie. In onderstaande screenshot is wel het bericht te zien wat de vermoedelijke hackers hebben geplaatst.

Reageren op een mogelijke hack:

Een mogelijke hack en ransom-eis zijn ernstige zorgen, vooral omdat BrickLink een platform is dat gevoelige gebruikersinformatie en financiële gegevens kan bevatten. Het is van cruciaal belang dat BrickLink grondig onderzoekt wat er is gebeurd en welke gegevens mogelijk zijn aangetast. Daarnaast is het belangrijk dat ze samenwerken met beveiligingsdeskundigen om de bron van het incident vast te stellen en passende beveiligingsmaatregelen te nemen om herhaling te voorkomen.