Ontdek welke LEGO Harry Potter sets verdwijnen

Brickyes

Bereid je voor op een betoverend afscheid, want op 1 januari nemen enkele van je favoriete LEGO Harry Potter sets een reis naar de Verboden Afdeling van de LEGO-geschiedenis. Als een nieuw jaar aanbreekt, verdwijnen deze geliefde sets voorgoed uit de schappen. Dus, grijp je toverstaf en duik met ons in de betoverende wereld van Zweinstein, want we onthullen welke magische creaties je niet meer kunt bemachtigen na het klokslag middernacht op 31 december

Ontdek welke LEGO Harry Potter sets verdwijnen Ontdek welke LEGO Harry Potter sets verdwijnen

LEGO Grimboudplein 12 - 76408 (uitverkocht bij LEGO)

Het bouw- en speelplezier is niet alleen beperkt tot het 'gewone' herenhuis; ontdek hoe je het op magische wijze transformeert tot het hoofdkwartier van de Orde van de Feniks™. Met een hoogte van ca. 28 cm zit dit model boordevol geheime locaties, waaronder de slaapkamer van Sirius Zwarts, het wandkleed met zijn stamboom en de piano waarop Ron en Hermelien oefenen.

De set bevat maar liefst 9 minifiguren, waaronder Harry Potter™, Ron Wemel™, Sirius Zwarts™, Nymphadora Tops™, Knijster™, Molly Wemel, Fred Wemel, George Wemel en Romeo Wolkenveldt™. Samen staan ze klaar om allerlei avonturen te beleven op het Grimboudplein 12.

Bekijk op Bol.com

LEGO Het Ministerie van Toverkunst™ - 76403 (uitverkocht bij LEGO)

Verken verschillende afdelingen, waaronder het kantoor van Dorothea Omber™, het kantoor van Arthur Wemel, de Hal der Profetieën en de Rechtszaal. Transformeer de minifiguren van Harry Potter, Hermelien Griffel™ en Ron Wemel™ in Albert Rigeur, Mafalda Russula en Roel Malkander door aan hun hoofd te draaien en ze een nieuw kapsel te geven. Ga op zoek naar het Medaillon van Zwadderich™ en ontsnap aan Jeegers, Pius en de Dementor™! De set bevat een scala aan minifiguren, waaronder Harry Potter, Hermelien Griffel, Ron Wemel, en andere bekende personages zoals Dorothea Omber en de Dementor. Authentieke accessoires zoals een rode telefooncel, stapels kranten (De Ochtendprofeet), Ombers Patronus (een kat), 2 Alarmisthoorns en een Gruzielement in de vorm van het Medaillon van Zwadderich maken deze set compleet.Dit modulaire model biedt een boeiende speelervaring en is een bijzonder cadeau voor Harry Potter fans vanaf 9 jaar. Met afmetingen van ca. 31 cm hoog, 21 cm breed en 21 cm diep.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Ligusterlaan 4 - 75968

De set bevat zes minifiguren, waaronder Harry Potter™, Ron Wemel™, en Dobby™, evenals authentieke accessoires om de magie tot leven te brengen. Verken het volledig uitgeruste huis met 2 verdiepingen, inclusief de beroemde bezemkast onder de trap van Harry en de brievenbus waar Zweinstein™ toelatingsbrieven doorheen vallen.

Maak het speelplezier compleet met de vliegende Ford Anglia. Open de kofferbak, bevestig de ketting aan de haak, en trek het raam uit het huis zodat Harry kan ontsnappen in dit spannende avontuur!

De set is ideaal voor kinderen vanaf 8 jaar en biedt eindeloos fantasierijk plezier. Met een hoogte van ca. 17 cm, breedte van ca. 16 cm en diepte van ca. 12 cm, plus de ca. 12 cm lange vliegende auto, is deze set perfect voor actief spel, alleen of samen met familie en vrienden.

Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.com

LEGO Zweinstein™ magische hutkoffer - 76399 (uitverkocht bij LEGO)

Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten door de LEGO hutkoffer te personaliseren met de kleuren van hun Zweinstein afdeling en leuke stickers. In de koffer vinden ze diverse minifiguuronderdelen waarmee ze 5 personages kunnen bouwen, inclusief haarstukken en huidtinten voor volledige personalisatie. De set bevat authentieke accessoires zoals de Sorteerhoed, toverdrankjes, de Sluipwegwijzer, Smekkies in Alle Smaken™, en meer.

Met meubels die op magische wijze kunnen worden omgebouwd en 3 scènes uit de films om na te spelen (Sorteerceremonie, banket in de Grote Zaal, Leerlingenkamer), biedt deze set onbegrensde creatieve mogelijkheden. Na het spelen kunnen kinderen alles netjes opbergen in de draagbare hutkoffer met slot, zodat de magie overal mee naartoe kan worden genomen.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Zweinstein™ Ziekenhuisvleugel - 76398 (uitverkocht bij LEGO)

De bouwbare ziekenhuisvleugel bevat 3 bedden, een scherm en Madame Poppy Plijster met haar karretje vol toverdrankjes en snoep. Ron Wemel™ ligt in bed met een verbonden been, en een fles Skelettine staat op tafel. Maar dat is nog niet alles! De klokkentoren herbergt een Tijdverdrijver™ waarmee Harry Potter™ en Hermelien Griffel™ kunnen tijdreizen. Draai aan het torentje om de wijzers van de klok rond te draaien en herbeleef de iconische tijdreisscène uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban™.

De gedetailleerde set bevat minifiguren van Harry Potter™, Hermelien Griffel™, Ron Wemel™ en Madame Plijster, evenals authentieke accessoires. Met een hoogte van ca. 26 cm, een breedte van ca. 20 cm en een diepte van ca. 10 cm is deze set zowel om mee te spelen als om neer te zetten.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Hongaarse Hoornstaart draak - 76406 (uitverkocht bij LEGO)

Dit meesterwerk van LEGO brengt een van de meest gevreesde draken uit de Tovenaarswereld tot leven, compleet met indrukwekkende details en scharnierende vleugels die elegant op en neer bewegen. Geschikt voor tovenaars, heksen en dreuzels vanaf 10 jaar. Deze betoverende set bevat niet alleen de legendarische draak, maar ook een minifiguur van Harry Potter™ op zijn iconische bezemsteel Vuurflits en het gouden ei uit het Toverschool Toernooi. Het mechanische model staat op een stevige basis, en met een hendel aan de achterkant kunnen de vleugels van de draak op een realistische manier bewegen.Met een spanwijdte van circa 40 cm en een maximumlengte van ongeveer 48 cm is deze draak een opvallende blikvanger.

Bekijk op Bol.com

LEGO Zweinstein™ Binnenplaats: Sirius’ redding - 76401

Deze veelzijdige speelset, inclusief 3 minifiguren - Harry Potter, Hermelien Griffel™, en Sirius Zwarts™ - samen met de indrukwekkende hippogrief Scheurbek™ met beweegbare vleugels, biedt talloze speelmogelijkheden.

Stap in de schoenen van Harry en Hermelien voor een gewaagde ontsnapping uit een torengevangeniscel en ervaar een spannende vlucht op de rug van Scheurbek™. Harry's trouwe bezem Vuurflits staat klaar voor een vliegensvlugge ontsnapping naar het volgende magische avontuur!

Deze speelset, boordevol leuke kenmerken en actie, is een magisch cadeau voor Harry Potter™ fans van 8 jaar en ouder. Met afmetingen van ca. 31 cm hoog, 22 cm breed en 10 cm diep, is deze set perfect om te bouwen, mee te spelen, en op een mooi plekje neer te zetten.

Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Leraren van Zweinstein™ - 40560

De set bevat vier bouwbare modellen van iconische leraren, elk met nauwkeurige details die de harten van fans sneller doen kloppen. Van de mysterieuze professor Sneep™ met zijn zwarte mantel tot de elegante professor Anderling™ met haar groene jurk, heksenhoed en goudkleurige veren - deze BrickHeadz™ brengen de magie van Zweinstein™ tot leven.

Ontworpen voor zowel speel- als displayplezier, zijn deze personages ongeveer 8 cm hoog en worden ze geleverd met hun eigen bouwplaat voor moeiteloze presentatie.

Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.com

LEGO Hedwig™ - 75979

De LEGO Hedwig uil, volledig gemaakt van stenen, heeft een indrukwekkende vleugelwijdte van ongeveer 34 cm. Bewonder Hedwig in volle vlucht terwijl ze een belangrijke brief aflevert. Met een draai aan de hendel bewegen de vleugels elegant op en neer. Het verzamelmodel staat op een stevige basis en bevat een afneembare LEGO Harry Potter minifiguur en een kleinere speelgoedfiguur van Hedwig met opengeslagen vleugels.

Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO® Harry Potter™ adventkalender - 76418

Dit betoverende cadeau is perfect voor jonge Harry Potter fans vanaf 7 jaar. Achter ieder vakje ontdekken kinderen een bouwbare verrassing en eenvoudige bouwinstructies met afbeeldingen.

Deze adventkalender bevat 6 nieuwe LEGO Harry Potter minifiguren, waaronder de allereerste minifiguur van Desiderius Perkamentus. Daarnaast zijn er 18 minimodellen die de magie van Zweinsveld™ uitstralen. Bouw modellen van herberg De Drie Bezemstelen, café Zwijnskop, Zonko's Fopmagazijn en Zacharinus' Zoetwarenhuis, en geniet van de speelmogelijkheden tijdens de kerstperiode.

Bekijk op Lego NederlandBekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Ravenklauw™ huisbanner - 76411 (uitverkocht bij LEGO)

De set bevat een bedrukte tegel met het wapen van Ravenklauw™ en een ophangelement voor gemakkelijke bevestiging.

Open de banner om de gedetailleerde leerlingenkamer van Ravenklauw™ te ontdekken, compleet met een tafel, een boek, 2 stoelen, 2 lampen en de iconische Diadeem van Ravenklauw™. Met de inschuifbare achtergrond creëer je magische 3D-effecten, zoals diepte in de ramen en flakkerende vlammen in de haard.

Deze draagbare LEGO® Harry Potter™ speelset is een van de vier Zweinstein™ huisbanners die je kunt verzamelen. Dus als je een echte Harry Potter™ fan bent, mag deze set niet ontbreken in jouw collectie. Inclusief 3 minifiguren van leerlingen van Ravenklauw™: Cho Chang™, Loena Leeflang™ en Michel Kriek, plus een Keltisch Aardmannetje en een toverstok.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Zwadderich™ huisbanner - 76410 (uitverkocht bij LEGO)

Deze bouwbare set, ontworpen voor kinderen vanaf 9 jaar, bevat een bedrukte tegel met het wapen van Zwadderich en een ophangelement om de banner aan de muur te bevestigen.

Open de banner en ontdek een gedetailleerde versie van de leerlingenkamer van Zwadderich, compleet met een bouwbare bank, lampen, traptreden en zelfs een geheime boodschap in de kast. Een speciale 3D-achtergrond voegt magische effecten toe, zoals bewegende ogen en een flakkerend vuur.

Deze draagbare speelset is een van de vier Zweinstein™ huisbanners die je kunt verzamelen. Inclusief minifiguren van Draco Malfidus™, Patty Park en Benno Zabini, evenals het Medaillon van Zwadderich.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Huffelpuf™ huisbanner - 76412 (uitverkocht bij LEGO)

Hang deze bouwbare banner aan de muur en laat je trots zien met een bedrukte tegel van het wapen van Huffelpuf en een ophangelement voor gemakkelijke bevestiging.

Open de banner om de gedetailleerde leerlingenkamer van Huffelpuf te ontdekken, compleet met planten, de Beker van Huffelpuf, een pompoen, een bouwbare kist en een tafel vol eten. Een inschuifbare achtergrond zorgt voor magische 3D-effecten, zoals een Mandragora die achter het gordijn op en neer springt en een Delfstoffer die munten steelt van achter een ton. De set bevat ook minifiguren van Carlo Kannewasser, Suzanne Bonkel en Hannah Albedil met accessoires.

Deze draagbare LEGO® Harry Potter™ speelset is gemakkelijk op te bergen en mee te nemen, ideaal voor kinderen vanaf 9 jaar. Verzamel alle 4 de Zweinstein™ huisbanners en voeg deze onvergetelijke set toe aan je Harry Potter™ collectie!

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Griffoendor™ huisbanner - 76409 (uitverkocht bij LEGO)

Deze draagbare set, ontworpen voor kinderen vanaf 9 jaar, bevat een bedrukte tegel met het afdelingswapen van Griffoendor en een ophangelement om de banner aan de muur te bevestigen.

Open de banner en ontdek een gedetailleerde versie van de leerlingenkamer van Griffoendor, compleet met haard, stoelen, kandelaars en een schaakbord. De speciale 3D-achtergrond voegt magische effecten toe, zoals een afbeelding van Sirius Zwarts™ die in het vuur verschijnt en een trofee voor de 1e of 4e plaats.

Verzamel alle vier de Zweinstein™ huisbanners en voeg deze draagbare speelset toe aan je verzameling! Met minifiguren van Harry Potter™, Angelique Jansen en Marcel Lubbermans™, plus de Gouden Snaai en het Zwaard van Griffoendor™, is deze set een waardevolle aanvulling op je Harry Potter universum.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Zweinstein™: Wisseldrank vergissing - 76386 (uitverkocht bij LEGO)

Transformeer samen met Harry Potter, Ron Wemel™ en Hermelien Griffel™ minifiguren met een krachtige wisseldrank. Draai aan hun hoofden, verander hun haar en ontdek hoe ze transformeren in Vincent Korzel en Karel Kwast. Maar wees voorzichtig, want er kunnen ook onverwachte verrassingen plaatsvinden, zoals Hermelien die verandert in een kat!

De set bevat een exclusieve gouden jubileumminifiguur van Harry Potter, het iconische toilet van Jammerende Jenny, en een geheime tunnel onder de wasbak. Ontvang bovendien 2 willekeurige tovenaarskaarttegels om te verzamelen.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

LEGO Zweinstein™ Rijtuig en Thestralissen - 76400 (uitverkocht bij LEGO)

De set bevat bekende personages zoals Harry Potter en Loena Leeflang™, vergezeld door een volwassen Thestralis en haar jong. Verzorg deze mystieke gevleugelde wezens met een appel en een stuk vlees voordat je instapt in het rijtuig en wordt meegevoerd naar betoverende avonturen. Het rijtuig met de volwassen Thestralis is ca. 9 cm hoog, 17 cm lang en 6 cm breed, waardoor het perfect is om te bouwen, mee te spelen, en neer te zetten.

Bekijk op Bol.comBekijk op Amazon

Hieronder de lijst met alle sets en waar deze beschikbaar zijn:

Vind de beste prijs