LEGO Lincoln Memorial - 21022

Deze set is niet meer in productie sinds 2016-12-31
Lincoln Memorial

Bouw je eigen Lincoln Memorial van LEGO® stenen!

Momenteel niet beschikbaar Bekijk op de LEGO site

Beste prijzen

Winkel Prijs Prijs met verzending Beschikbaar
Lego Nederland € 32,99 € 38,94 Bekijk
Goodbricks € 109,00 € 109,00 Bekijk
Bouw je eigen LEGO® versie van het Lincoln Memorial, het beroemde nationale monument ter ere van de 16e President van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln. Dit gedetailleerde LEGO model is een eerbetoon aan de architect Henry Bacon en zijn ontwerp dat lijkt op een klassieke Griekse tempel. Het monument werd officieel onthuld op 30 mei 1922, 57 jaar na de dood van Lincoln, en is nog steeds een populaire toeristische attractie. Het LEGO® model heeft 36 Dorische zuilen die symbool staan voor de staten die de Unie vormden toen Lincoln overleed. Het dak van het model is afneembaar, zodat je naar binnen kunt kijken waar een miniatuurversie van het beroemde beeld van Abraham Lincoln staat, gemaakt door beeldhouwer Daniel Chester French. Het model is 6 cm hoog, 12 cm breed en 9 cm diep. Het wordt geleverd met een boekje met details over het ontwerp en de architectuur van het gebouw. Verzamel de complete serie LEGO® Landmark en Architectuur sets en ontdek de fascinerende wereld van design, architectuur en geschiedenis.
  • Een LEGO®-versie van een bekend architectuur-icoon: het Lincoln Memorial
  • Met afneembaar dak, beeld van Abraham Lincoln en een naamplaatje
  • Inclusief boekje met details van het ontwerp en informatie over de architectuur en de historie van het gebouw (Alleen in het Engels. Versies in andere talen kunnen worden gedownload van LEGO.com/architecture)
  • Afmetingen: 6 cm hoog, 12 cm breed en 9 cm diep
  • Verzamel de complete serie LEGO® Landmark en Architectuur sets
  • De LEGO® Architecture productserie huldigt de architectuur via het medium van de LEGO steen: de producten zijn bedoeld voor iedereen met belangstelling voor design, architectuur en geschiedenis